Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εντυπωσίασε η Γιορτή Λουλουδιών στην Άλλη Μεριά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πενθήμερο γιορταστικό πρόγραμμα της «Γιορτής Λουλουδιών» στην ΄Άλλη Μεριά, που πραγματοποιήθηκε για 14η συνεχή χρονιά φέτος, από τις 28 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου. Η έκθεση λουλουδιών από ντόπιους παραγωγούς, που γέμισαν με χρώματα και αρώματα τον εκθεσιακό χώρο (κεντρικό πάρκινγκ), πλαισιώθηκε από παράλληλες εκθέσεις βιβλίου, εργόχειρων από γυναίκες της ΄Αλλης Μεριάς, έργων ντε κουπάζ από τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό κ. Δέσποινα Λάππα-Κόντου και χειροποίητων κοσμημάτων. 
 Όλα φτιαγμένα από φυσικά υλικά, απέπνεαν την αυθεντικότητα της ελληνικής φύσης και το καλό γούστο των δημιουργών. Εκτέθηκαν επίσης έργα του διαγωνισμού παιδικής δημιουργίας με θέμα «Ένα λουλούδι μου μιλάει» φτιαγμένα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου ΄Αλλης Μεριάς, ενώ επτά πανό (ένα από κάθε τάξη καθώς και του ολοήμερου) με ζωγραφιές και στίχους ξεδίπλωσαν την παιδική ευαισθησία σ΄ όλο της το μεγαλείο. Τέλος, εκτέθηκαν οι «παραδοσιακές συνθέσεις με λουλούδια» στο πλαίσιο του ομώνυμου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά. Συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, σχολεία και άλλοι φορείς από τη Μακρινίτσα, την Ιωλκό και την Πορταριά.
Τους προσκεκλημένους και τους πολυάριθμους επισκέπτες και εκπροσώπους φορέων  καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΄Αλλης Μεριάς κ. Ιωάννης Σκρούμπελος, ενώ αμέσως μετά στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης εξήρε την προσπάθεια των φορέων της ΄Αλλης Μεριάς, ιδιαίτερα του Πολιτιστικού Συλλόγου, που σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς και τον τοπικό Αντιδήμαρχο κ. Γ.Γκουντέλια, το Δημοτικό Σχολείο, το Σύλλογο Γονέων και τον Αθλητικό Σύλλογο «Ιάσονα», οργάνωσαν και παρουσίασαν όλες τις εκθέσεις και τους διαγωνισμούς. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια αναβαθμίζεται συνεχώς η διοργάνωση, με αποτέλεσμα η τοπική αυτή γιορτή να έχει γίνει πλέον θεσμός για την ευρύτερη περιοχή και ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να την εντάξει στις κεντρικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου.
Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από την κ. Έλ.Νικηφόρου (πρόεδρο), τον κ. Αντ.Αντωνίου (γραμματέα) και τον κ. Αχ.Παγώνη (μέλος), βράβευσε τα καλύτερα έργα. Ο Σύλλογος Γονέων ΄Αλλης Μεριάς βραβεύτηκε για την καλύτερη παραδοσιακή σύνθεση με λουλούδια, ενώ το τμήμα του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ΄Αλλης Μεριάς βραβεύτηκε στο διαγωνισμό παιδικής δημιουργίας «Ένα λουλούδι μου μιλάει». Τα έπαθλα για τους νικητές –εκτός από τους τίτλους- ήταν (τι άλλο;) λουλούδια! Αναμνηστικοί τίτλοι και λουλούδια δόθηκαν και σ΄όλους τους συμμετέχοντες και στους δύο διαγωνισμούς.
Τέλος την εκδήλωση έκλεισε το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου που ενθουσίασε το κοινό. Ψυχή της εκδήλωσης η ακούραστη Ελένη Παπαλοπούλου. Το γιορταστικό πενθήμερο έκλεισε με την επιτυχημένη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/5/2012 με θέμα «Τα φυτά μας» και ομιλητές τους Καίτη Δουμπιώτη, Θεοδόση Γιαμουστάρη και Αχιλλέα Παγώνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: