Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των δεξαμενών στα Άνω Λεχώνια και τον Άγιο Βλάσιο

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού, επισκευών και υγειονομικής αναγνώρισης των δεξαμενών στα Άνω Λεχώνια, θα πραγματοποιήσουν συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ από την ερχόμενη Δευτέρα 12.3.2012, ενώ την Τρίτη ανάλογες εργασίες θα γίνουν στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Βλασίου. Παράλληλα, πραγματοποιούνται καθαρισμοί των δεξαμενών στις περιοχές Βροχιά, Πλατανίδια και Μαλάκι. Σημειώνεται ότι το νερό κατά την περίοδο καθαρισμού και μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης δεν είναι κατάλληλο για πόση, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών είναι πιθανόν να σημειωθούν ολιγόωρες διακοπές στην υδροδότηση.
Τα παραπάνω συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 7.3.2012 ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Λ. Μαυρογιάννης, η Γενική Διευθύντρια κ. Αν. Κολιού και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Επιχείρησης Δ. Κουτσιφέλης, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς – Αρτέμιδας κ. Ν. Στόϊκου και του δημοτικού συμβούλου Σ. Χαλκιά, με τους εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων Άνω Λεχωνίων και Αγίου Βλασίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, συγκεκριμένα, από τα Άνω Λεχώνια οι Α. Ασημόρης, Γ. Πούλακας, Στ. Καρατζουβάλης και από τον Άγιο Βλάσιο οι Απ. Βενούτσος και Απ. Πετρόπουλος.
Μετά από συζήτηση, οι δυο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι εργασίες παρουσία κατοίκων των περιφερειακών ενοτήτων και μόλις ολοκληρωθούν να γίνουν αναλύσεις του νερού για τυχόν ύπαρξη μικροβιακού φορτίου. Παράλληλα, θα εγκατασταθούν συστήματα απολύμανσης στις δεξαμενές, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν σε περίπτωση προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση, οι απαραίτητες ενέργειες θα συναποφασιστούν από τη ΔΕΥΑΜΒ και τα Τοπικά Συμβούλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: