Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Σπορά χλοοτάπητα στο γήπεδο Νέας Αγχιάλου

Έτοιμο να αποδοθεί σε χρήση από τις αρχές του νέου έτους, στην ομάδα του Πυράσου, θα είναι το δημοτικό γήπεδο Νέας Αγχιάλου, ο αγωνιστικός χώρος του οποίου ανακατασκευάστηκε πλήρως από το Δήμο  Βόλου. Τις εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Διεύθυνση Πρασίνου και σήμερα πραγματοποιήθηκε η σπορά του χλοοτάπητα.
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Χ. Τσαμπάζη και τον Αντιδήμαρχο Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ομάδας «Πύρασος» κ. Θ. Στάμο και άλλα μέλη της διοίκησης, οι οποίοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που αποτελούσε «αγκάθι» για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, η οποία πρωταγωνιστεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.


Η ανακατασκευή του γηπέδου Νέας Αγχιάλου απασχόλησε τη Δημοτική Αρχή Βόλου από τους πρώτους μήνες της θητείας της. Τον Μάιο δημοσιεύθηκαν προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την προμήθεια σπόρου και υδραυλικών ανταλλακτικών, ωστόσο οι διαγωνισμοί απέβησαν άκαρποι δύο φορές, γεγονός που καθυστέρησε τη  διαδικασία ανάθεσης.
Το συνολικό κόστος για ανακατασκευή του γηπέδου (προμήθεια σπόρου, υδραυλικές εγκαταστάσεις κλπ) με αυτεπιστασία της Υπηρεσίας Πρασίνου, ανήλθε στις 13.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούλιο με την εγκατάσταση  αρδευτικού συστήματος προκειμένου το γήπεδο να ποτίζεται από το δίκτυο της ύδρευσης και όχι με νερό της θάλασσας, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Ακολούθησαν εργασίες κατεργασίας του εδάφους και διαμόρφωσης του χώρου, με αποτέλεσμα σήμερα να γίνει η σπορά του χλοοτάπητα. Υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί διάστημα περίπου τριών μηνών για την ανάπτυξη του χόρτου, ώστε το γήπεδο, πλήρως λειτουργικό πια, να αποδοθεί για χρήση.
Σημειώνεται ότι ελάχιστες φορές στο παρελθόν ο Δήμος Βόλου προχώρησε σε ανάλογες εργασίες, αναλαμβάνοντας συνολικά το κόστος και την εκτέλεση αυτών με αυτεπιστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: