Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και τον Ολυμπιακό

Ψήφισμα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και τον Ολυμπιακό Βόλου εξέδωσε κατά πλειοψηφία στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, το οποίο έχει ως εξής:
«Η αποκάλυψη του σκανδάλου των στημένων παιγνιδιών έφερε την ιστορική ομάδα της πόλης μας, τον Ολυμπιακό Βόλου, στο «μάτι του κυκλώνα».
Ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσώπησε επάξια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους την πόλη μας στο πρωτάθλημα της Super League και ήδη διαγράφει σημαντική ευρωπαϊκή πορεία. Η πορεία της ομάδας αποδεικνύεται ότι είναι ανεξάρτητη από πρόσωπα και Διοικήσεις, που έρχονται και παρέρχονται.
 Όσοι αγαπάμε πραγματικά την ομάδα και την πόλη, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Οι πρώτοι που θέλουμε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και το γόητρο της ομάδας.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θεωρεί ότι πρέπει ασφαλώς να ολοκληρωθεί η κάθαρση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Κάθαρση, όμως, δε σημαίνει να βρεθούν κάποια εξιλαστήρια θύματα, ενώ ουσιαστικά θα παραμείνει ανέγγιχτο το σύστημα του παράνομου τζόγου, που γεννά και αναπαράγει φαινόμενα, κερδοσκοπίας, σήψης και διαφθοράς.
Κάθαρση σημαίνει να εφαρμοστούν οι νόμοι προς κάθε κατεύθυνση.
Κάθαρση σημαίνει να αφεθούν τα Πειθαρχικά Όργανα της Super League και της Ε.Π.Ο. και η Δικαιοσύνη να λειτουργήσουν απερίσπαστα, επιβάλλοντας ποινές με βάση πλήρεις αποδείξεις και την αρχή της αναλογικότητας.
Αν η Πολιτεία δείξει πραγματική επιμονή και βούληση  για ριζική εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, χωρίς διακρίσεις, τότε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα σταθεί αλληλέγγυο. Είναι υποχρεωμένο ωστόσο να αντιδράσει, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου χρησιμοποιηθεί για να ριχτεί «στάχτη στα μάτια του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: