Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

«Πυρήνας» αλληλεγγύης και προσφοράς το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βόλου

Πλεόνασμα ανθρωπιάς, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στο Βόλο με επίκεντρο το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Δεκάδες Βολιώτες προσέρχονται καθημερινά για να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ανακούφιση των άπορων συμπολιτών. «Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας. Είναι, πράγματι, συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών, η οποία τείνει να λάβει χαρακτηριστικά κοινωνικού κινήματος αλληλεγγύης», τονίζουν στελέχη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.


Ασημείωτο είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Βολιώτες εκδηλώνουν πλέον ενδιαφέρον, εκτός από την ενίσχυση του Παντοπωλείου, να καλύπτουν σε σταθερή βάση τις καθημερινές ανάγκες άπορων οικογενειών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κ. Κ. Μπαρμπουδάκη, παρέα τεσσάρων ζευγαριών από το Βόλο επισκέφθηκε πρόσφατα τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης και εξέφρασε την επιθυμία να «υιοθετήσει» δυο οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ενώ παρόμοιο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε επίσης από οικογένεια που διαθέτει την οικονομική δυνατότητα και μεμονωμένα άτομα.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου υποστηρίζει μηνιαίως περίπου 4.000 άτομα που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ακόμη και στις βασικές τους ανάγκες, παρέχοντας δωρεάν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια κ.λπ. Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου καταγράφηκε ρεκόρ στις ποσότητες των παρεχόμενων ειδών, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΚΠΑ, από την 1η Δεκεμβρίου και μέχρι σήμερα διατέθηκαν σε άπορους συμπολίτες: 50 κιλά κρέας, 240 κ. αλεύρι, 507 κουτιά γάλα, 200 κιλά φρέσκο γάλα, 213 κιλά ελιές, 4 τσουβάλια πατάτες, 214 τεμάχια κατεψυγμένες συσκευασίες έτοιμου φαγητού, 514 αυγά, 141 συσκευασίες αλάτι, 189 αναψυκτικά, 158 τεμ. ζάχαρη, 238 τεμ. κομπόστα, 302 τεμ. κονσέρβες ψάρι, 241 μπουκάλια λάδι, 534 πακέτα μακαρόνια, 324 πακ. κριθαράκι, 286 πακ. φακές, 236 πακ. φασόλια του 1 κιλού, 500 τεμ. διάφορες κονσέρβες και 200 κιλά γλυκά.
Εκτός από τρόφιμα, οι άποροι συμπολίτες προμηθεύονται καθημερινά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια, τα οποία προσφέρουν οικογένειες του Βόλου, στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων πολιτών. Λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και βρίσκεται στην οδό Γιαννιτσών 2, στην συνοικία των Παλαιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: