Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία συγχαίρει την πόλη του Βόλου για τη φιλοξενία των αγώνων πόλο

Τα συγχαρητήριά του στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δ. Διαθεσόπουλο, για την άψογη διεξαγωγή του «16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Nέων Ανδρών 2011», που φιλοξενήθηκε στην πόλη του Βόλου από 27 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, απευθύνει με επιστολή του ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας FINA, κ. Cornel Marculescu.
Η επιστολή συνοδεύεται από την ενημερωτική έκθεση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης FINA, Gianni Lonzi και John Whitehouse αντίστοιχα, προς το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, στην οποία τονίζεται ότι η διοργάνωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία σε όλους τους τομείς.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «η Οργανωτική Επιτροπή και η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία πρέπει να επαινεθούν για την διεξαγωγή των αγώνων. Στην επιτυχή διοργάνωση του 16ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Nέων Ανδρών 2011,  συνέβαλαν όλα, η διαμονή, οι διαπιστεύσεις, η διατροφή (vip & γενικά), οι τελετές (έναρξης, λήξης και απονομών), ο έλεγχος ντόπινγκ, οι εγκαταστάσεις (αγώνες και προπόνηση), το μάρκετινγκ, η τεχνική υποστήριξη, η προβολή και οι μετακινήσεις».
Ιδιαιτέρως εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια για την Τελετή Έναρξης. Όπως συγκεκριμένα τονίζεται, το υψηλό επίπεδο παραγωγής θέτει ψηλά τον πήχη για τις επόμενες διοργανώτριες πόλεις, οι οποίες προφανώς δύσκολα θα ανταποκριθούν. «Η τελετή ήταν υπέροχη και προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό. Η καινοτόμος προσέγγιση να "διεξαχθεί" στο λιμάνι του Βόλου, παρουσία κοινού, είναι κάτι ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη πλέον στις μελλοντικές διοργανώσεις», υπογραμμίζουν στην έκθεσή τους οι εκπρόσωποι της Τεχνικής Επιτροπής.
Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, σημειώνουν ότι ήταν περισσότερο από επαρκείς και η μόνη παρατήρηση που διατυπώνουν είναι ότι δεν υπήρχε   στο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας πισίνα αποκλειστικά για προθέρμανση. Συγκεκριμένα στην έκθεση – απολογισμό της διοργάνωσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Η πόλη του Βόλου με τον Δήμαρχό της κ. Πάνο Σκοτινιώτη, παρείχε σημαντική και πολύτιμη υποστήριξη για τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων.  Κατά τις αφίξεις των ομάδων υπήρχε ένας εθελοντής για να τους υποδεχθεί και να τους παρέχει όλες τις αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την προπόνηση και τις ώρες μετακινήσεων. Οι μετακινήσεις των ομάδων για αγώνες και προπονήσεις (ξενοδοχείο-κολυμβητήριο-ξενοδοχείο) εγίνοντο αποκλειστικά με λεωφορεία της υπηρεσίας μετακινήσεων της Οργανωτικής Επιτροπής. Και στις δυο εγκαταστάσεις υπήρχε ασύρματη σύνδεση internet με τη χρήση Username και Password. Και οι δυο εγκαταστάσεις ήταν πολύ ικανοποιητικές, ίσως το μοναδικό θέμα που υπήρχε στο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας ήταν ότι δεν υπήρχε ξεχωριστή πισίνα προθέρμανσης και απαιτείτο για τους αγώνες διάστημα 1.30 ώρας. Η συμμετοχή των φιλάθλων σε όλους τους Αγώνες ήταν εξαιρετική, ιδιαίτερα δε όταν έπαιζε η ελληνική ομάδα. Ο έλεγχος Doping έγινε με τις οδηγίες του μέλους της Ιατρικής Επιτροπής της FINA κ. Κυριάκου Νανούση σύμφωνα με τους κανονισμούς FINA. O αριθμός των τεστ που έγιναν ήταν σύμφωνα με το συμβόλαιο της FINA.
Όλοι οι αγώνες στους οποίους έπαιζε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας μεταδίδονταν ζωντανά από την τηλεόραση. Συγχαρητήρια στους υπευθύνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: