Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου στο Ισραήλ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου, των φορέων και των επιχειρηματιών του τουρισμού με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη αναχωρεί τη Δευτέρα για διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ.
Σκοπός της επίσκεψης είναι να διερευνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στην περιοχή μας και το Ισραήλ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Βόλου για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές. Για το σκοπό αυτό, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επαφές με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες του Ισραήλ, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη Ισραηλινού Χειμερινού Τουρισμού στο Βόλο, το Πήλιο και τις γύρω περιοχές.
Στην αποστολή συμμετέχουν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σ. Μπαρτζιώκα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Κ. Λεβέντης, η υπεύθυνη Τουρισμού του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θ. Καμμένου και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών. 
Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα της επίσκεψης, το οποίο καταρτίσθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας και το Γραφείο του ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ, περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον Δήμαρχο της Ισραηλινής πρωτεύουσας, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, τον επικεφαλής του Τομέα Διεθνών Κανονισμών του Συνδέσμου Ισραηλινών Βιομηχανιών, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων Ισραήλ. Ο Δήμαρχος Βόλου θα παραχωρήσει επίσης συνέντευξη στο Ισραηλινό Κρατικό Ραδιόφωνο, στην Ιερουσαλήμ.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται άνοιγμα στην τουριστική αγορά του Ισραήλ, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη ο οποίος με επιστολή του προς στον Ισραηλινό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ, τον περασμένο Αύγουστο, απηύθυνε πρόταση συνεργασίας για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων, προς αμοιβαίο όφελος των δυο πλευρών. Ο κ. Μέκελ ανταποκρίθηκε άμεσα απευθύνοντας με τη σειρά του πρόσκληση στον κ. Σκοτινιώτη να επισκεφθεί το Ισραήλ. Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η παρουσία του Δήμου Βόλου για πρώτη φορά στην Τουριστική Έκθεση του Τελ Αβίβ, που θα πραγματοποιηθεί 14-15 Φεβρουαρίου 2012, ενώ τον Μάρτιο Ισραηλινοί tour operators θα φιλοξενηθούν στο Βόλο, στο Πήλιο και σ’ όλη τη Μαγνησία.
Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Δήμαρχος Βόλου, η Δημοτική Αρχή αποδίδει ξεχωριστή βαρύτητα στην εξωστρέφεια της πόλης και την ανάπτυξη σχέσεων με χώρες που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική στον τομέα του τουρισμού, όπως η Ρωσία, το Ισραήλ και η Τουρκία, στις οποίες επικεντρώνεται η στρατηγική για την προσέλκυση τουριστών τα επόμενα χρόνια, χωρίς να εγκαταλείπονται ούτε κατ’ ελάχιστον οι παραδοσιακές αγορές που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τον τουρισμό της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: