Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

«Η πολιτική βούληση σταματά εκεί που παραβιάζεται η νομιμότητα»


Τη σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση της παρούσας Δημοτικής Αρχής για απόλυτη προσήλωση στην τήρηση της νομιμότητας, επανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Βόλου, με αφορμή την εξέλιξη της υπόθεσης που απασχόλησε το τελευταίο διάστημα την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. 
«Όλα τα μέλη της Ομάδας Πλειοψηφίας αντιμετωπίζονται ισότιμα και έχουν την εμπιστοσύνη μας. Όμως το θέμα που προέκυψε, έπρεπε να κλείσει με υπεύθυνη και σαφή τοποθέτηση» τόνισε, κληθείς να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωσή του που φιλοξενήθηκε σήμερα στον τοπικό Τύπο. 

Ερωτηθείς ιδιαίτερα για το σημείο της δήλωσης σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι, όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, «αναγορεύουν την «πολιτική βούληση» σε υπέρτατο νόμο», ο κ. Σκοτινιώτης επισήμανε ότι η άποψη αυτή έχει υιοθετηθεί από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και εκπροσώπους φορέων, για αρκετά και σοβαρά ζητήματα που απασχόλησαν τον Δήμο το προηγούμενο διάστημα (π.χ. πληρωμή των εργαζομένων, μονιμοποίηση υπαλλήλων,  Μουσικό Σχολείο κλπ.). «Όμως, η άποψη αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι «η πολιτική βούληση σταματά εκεί που παραβιάζεται η νομιμότητα. Σε διαφορετική περίπτωση θα επικρατήσει η απόλυτη αυθαιρεσία». 

Ο Δήμαρχος Βόλου ρωτήθηκε επίσης για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα εν μέσω της σοβαρής οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης που περνά η χώρα. «Είναι λύτρωση για μας όταν καταφέρνουμε να καταβάλουμε το 15ημερο της μισθοδοσίας στους υπαλλήλους» απάντησε, δίνοντας το στίγμα της καθημερινής αγωνίας για την εκπλήρωση των βασικών υποχρεώσεων του Δήμου και την αδυναμία κάλυψης άλλων αναγκών. 
Τέλος, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι δεν έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση η οποιασδήποτε μορφής συνεργασία του Δήμου Βόλου για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, υπογράμμισε δε πως αν τυχόν ζητηθεί, η Δημοτική Αρχή Βόλου δεν πρόκειται να συμπράξει.

Ένταξη του Δήμου Βόλου στο ενιαίο σύστημα πληρωμής 

Στο μεταξύ, ο Δήμος Βόλου εντάχθηκε στο σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής με τη μισθοδοσία Οκτωβρίου 2011, έπειτα από την επεξεργασία των ηλεκτρονικών αρχείων αναλυτικής μισθοδοσίας XML και τη συμφωνία τους με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 
Όπως τονίζεται σε έγγραφο του Διευθυντή της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής κ. Κ. Παύλου προς τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, μετά την ένταξη του Δήμου στο σύστημα πληρωμής της ΕΑΠ, απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η με διαφορετικό τρόπο καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών και λοιπών αμοιβών του προσωπικού. 
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη σχετική εγκύκλιο, ο Δήμος Βόλου υποχρεούται να καταθέτει έγκαιρα στον τραπεζικό λογαριασμό, εξουσιοδότηση του οποίου έχει η ΕΑΠ, το ποσό που αφορά την εκάστοτε μισθοδοσία. Μέσω της ίδιας υπηρεσίας γίνεται και η απόδοση των κρατήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: