Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη – Π. Μαρκάκη για τα ζητήματα της πόλης

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Παύλος Μαρκάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την πόλη το τελευταίο διάστημα, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών και ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν το αναπτυξιακό μέλλον του Βόλου με έμφαση στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.


Όσον αφορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο, κοινή ήταν η άποψη ότι αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την πόλη του Βόλου, καθώς ενδυναμώνει τη θέση της στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη και δίνει την ευκαιρία να αποδείξει, λίγους μήνες μετά την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων, ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση μεγάλων διοργανώσεων. Οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Μαρκάκης κάλεσαν όλους τους Βολιώτες να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση, δίνοντας το «παρών» στους αθλητικούς χώρους και στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο, από τον Βόλο του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Για το θέμα του Ολυμπιακού, συζητήθηκαν τα βήματα που μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα, σε πολιτικό και νομικό επίπεδο, μετά και τη σημερινή θετική δικαστική εξέλιξη, σε μια προσπάθεια ανατροπής της απόφασης της ΕΠΟ με την οποία υποβιβάστηκε η ομάδα στη Δ΄ Εθνική κατηγορία. Επισημάνθηκε ότι αυτό που πλέον προέχει, είναι να περάσει ο Ολυμπιακός Βόλου σε πραγματικά νέα εποχή, σε όλα τα επίπεδα.
Ενημερώνοντας, εξάλλου, τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. για την προετοιμασία του Δήμου Βόλου ενόψει αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η πλήρης αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και κάθε άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος, με προτεραιότητα σε επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας αφού η ανεργία καλπάζει στην πόλη μας, αλλά και σε επενδύσεις που αναβαθμίζουν τις κοινωνικές υποδομές.
Τέλος, έγινε συζήτηση για την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Βόλου στον τομέα της καθημερινότητας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της λειτουργίας της πόλης. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης του παρεμπορίου, με τον κ. Μαρκάκη να ζητά εντατικοποίηση των ελέγχων εκ μέρους της δημοτικής αστυνομίας και τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: