Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Καθημερινή προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την αντιμετώπιση προβλημάτων μετά τα επεισόδια

Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί τις τελευταίες ημέρες η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τις εκτεταμένες καταστροφές σε κάδους απορριμμάτων, που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στο κέντρο της πόλης. Για την κάλυψη των αναγκών μετακινήθηκαν κάδοι από άλλα σημεία του Βόλου και από άλλες Δημοτικές Ενότητες, ενώ προστέθηκαν και επιπλέον δρομολόγια για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης ζητεί την κατανόηση των πολιτών και απευθύνει έκκληση για συνεργασία, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.


Πιο συγκεκριμένα, από τους 355 κάδους που συνολικά καταστράφηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης -Ιάσονος, Δημητριάδος, Ερμού, 28ης Οκτωβρίου, Γαλλίας και Ανθ. Γαζή, αντικαταστάθηκαν μόνο οι 60, με κάδους που μετακινήθηκαν από άλλους τομείς. Ωστόσο, οι ελλείψεις εξακολουθούν να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας, αφού σε σημεία όπου υπήρχαν 4-5 κάδοι οικιακών απορριμμάτων, π.χ. κοντά σε καταστήματα εστίασης, τώρα υπάρχουν μόνο ένας ή δυο!
Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η αύξηση δρομολογίων για την αποκομιδή τόσο των οικιακών απορριμμάτων, όσο και των υλικών ανακύκλωσης. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συνεργαστούν με την υπηρεσία και να μη βγάζουν σκουπίδια κατά τις πρωινές ώρες, αλλά τις ώρες που περνούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου. «Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις απώλειες σε πολύ σύντομο διάστημα, προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την προμήθεια έως και 500 νέων κάδων απορριμμάτων, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες στο σύνολο του νέου Δήμου», τονίζει ο κ. Τσαμπάζης και ζητεί από τους δημότες να δείξουν κατανόηση και να συνδράμουν το έργο της υπηρεσίας μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως τα προβλήματα.
Οι πολίτες του Βόλου καλούνται να ασφαλίζουν καλά τις σακούλες απορριμμάτων και να τις βγάζουν στους κάδους μία ώρα πριν περάσει το απορριμματοφόρο, ενώ τα υλικά ανακύκλωσης αν είναι δυνατόν να συμπυκνώνονται και να δένονται, ώστε να είναι πιο εύκολη η αποκομιδή τους.

Δρομολόγια
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, πέραν των πρωινών δρομολογίων, απορριμματοφόρα θα περνούν απ’ όλους τους τομείς και στις 2.30 το μεσημέρι, ενώ κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, η αποκομιδή θα γίνεται με πρόσθετο δρομολόγιο και μετά τις 9 το βράδυ. Επίσης, προστέθηκε ένα δρομολόγιο στο πρόγραμμα της Κυριακής, με ένα απορριμματοφόρο το οποίο θα κάνει αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων μετά τις 5 το απόγευμα, επίσης σε όλους τους τομείς της πόλης. Τα απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης, θα πραγματοποιούν δρομολόγια στις 4 το πρωί καθημερινά, για αποκομιδή από το κέντρο της πόλης, κάθε Σάββατο στη 1 το μεσημέρι και την Κυριακή το πρωί.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου προχώρησε από την πρώτη στιγμή στον καθαρισμό των κεντρικών οδών όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια - Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού, Καρτάλη και Αναλήψεως – οι οποίες πλύθηκαν επανειλημμένως με νερό, ενώ από την τροχαία έγινε και ρίψη ποτάσας σε σημεία που υπήρχε αυξημένη ολισθηρότητα εξαιτίας των καπνογόνων. Ωστόσο, το πλύσιμο συνεχίζεται σε σημεία που εξακολουθούν να παρουσιάζουν επικινδυνότητα, προκειμένου να εξαλειφθεί και ο παραμικρός κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: