Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Διάλογος για τη βελτίωση της καθαριότητας και του πρασίνου στην εμπορική αγορά Βόλου

Θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της εμπορικής αγοράς και την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης στους επισκέπτες, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χ. Τσαμπάζης με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Τσέλιο και τα μέλη της νεοεκλεγείσας διοίκησης, με τη συμμετοχή και του ιδιαίτερου γραμματέα του Δημάρχου Σ. Κυριάκου.
Η συζήτηση εστιάστηκε στο θέμα της καθαριότητας και της αμοιβαίας συνεργασίας που πρέπει να έχουν Δήμος Βόλου και Εμπορικός Σύλλογος, προκειμένου από κοινού να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη, τους πολίτες και τους επισκέπτες της καλοκαιρινής περιόδου.


Ο κ. Τσαμπάζης ενημέρωσε το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου για τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Βόλου και ζήτησε να μεριμνήσει για την αυστηρή τήρηση των κανόνων από τα μέλη του Συλλόγου. Πάγιο αίτημα είναι να μη βγάζουν χαρτοκιβώτια σε ώρες που δεν προβλέπεται αποκομιδή, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και η εικόνα της αγοράς να είναι ελκυστική για το καταναλωτικό κοινό.
Οι εκπρόσωποι των δυο φορέων συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την επόμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου, έχοντας επεξεργαστεί η κάθε πλευρά συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας για την αναβάθμιση της καθαριότητας και του πρασίνου στην εμπορική αγορά, ενώ ήδη συζητήθηκε η προοπτική κοινής καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, στις αρχές του Φθινοπώρου και αφού προηγουμένως ψηφιστεί ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Μία από τις προτάσεις που κατέθεσε χθες ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου είναι η «υιοθέτηση» εκ μέρους καταστηματαρχών ενός δέντρου ή μιας ζαρντινιέρας, μπροστά από τα καταστήματά τους, την φροντίδα των οποίων θα αναλάβουν με τη συνδρομή της Υπηρεσίας σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: