Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Άνοιξε η Πλαζ Αλυκών - Συντονισμένη δράση των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου

Μέσα σε ένα μήνα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, κατάφεραν να υλοποιήσουν με αυτεπιστασία εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του χώρου, με αποτέλεσμα να ανοίξει και επισήμως από σήμερα η πόρτα της Πλαζ Αλυκών για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.
Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα και ολοκληρώθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τη δέσμευση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Μαρκοπούλου, όταν ανακοινώθηκε η προσωρινή παραχώρηση της Πλαζ στο Δήμο μέσω ολιγόμηνης σύμβασης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την καλοκαιρινή περίοδο.


«Πυρπολημένο τοπίο», χαρακτηρίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φ. Λαμπρινίδης την εικόνα που παρουσίαζε η Πλαζ Αλυκών πριν την έναρξη των εργασιών, αναφερόμενος στις μισογκρεμισμένες υποδομές και την εγκατάλειψη των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. «Μέσα σε ένα μήνα, έπειτα από συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια, η εικόνα αυτή άλλαξε σημαντικά και πλέον η ακτή ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις σύγχρονες ανάγκες των λουομένων».
Οι παρεμβάσεις που έγιναν αφορούν την αποκατάσταση των βασικών υποδομών (στέγαστρα, καμπίνες, κοινόχρηστοι χώροι, τουαλέτες, ντουζιέρες), τον καθαρισμό όλης της παραλίας και των χώρων πρασίνου, την συντήρηση των ξυλοκατασκευών και της μεταλλικής περίφραξης (κάγκελα, πόρτες), τον καθαρισμό των εσωτερικών χώρων, την αποκατάσταση της υδροδότησης και την τοποθέτηση ομπρελών.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, καθώς παραμένουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκμίσθωσης χώρων της Πλαζ για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί από το Δήμο Βόλου η φύλαξη της.
Όπως είναι γνωστό, τέλος, αίτημα της παρούσας δημοτικής αρχής είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση της Πλαζ Αλυκών στο Δήμο Βόλου, κατά κυριότητα και με μακροχρόνια σύμβαση, ώστε να μπορέσει πλέον να σχεδιάσει μακροπρόθεσμα τη ριζική αναβάθμιση  και αποτελεσματική αξιοποίησή της σε όφελος της τοπικής κοινωνίας και του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: