Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Βόλου

Θέσεις απασχόλησης θα δημιουργηθούν και στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα “Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», του Άξονα προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Ε.Π «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο Δήμος Βόλου και τα νομικά πρόσωπά του θα μπορούν να απασχολούν, επί πεντάμηνο, άτομα με μηνιαίες αποδοχές 625 €, περιλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών, σε προγραμματισμένα έργα και εφόσον δεν θα καλύπτονται, εξ αυτών, πάγιες ανάγκες και υπηρεσίες του Δήμου.
Η συμμετοχή του Δήμου και των νομικών προσώπων του, διασφαλίζεται με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με δικαιούχους συμπράττοντες φορείς, όπως είναι το Εργατικό Κέντρο, οι επαγγελματικές ενώσεις, τα σωματεία,  τα Επιμελητήρια και ιδρύματα, τα οποία πρέπει να διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια τύπου Γ΄.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την Μαγνησία είναι 4.495.312,50 € και αφορά 1.300 ωφελούμενους περίπου.
Για την καλύτερη ενημέρωση και τον συντονισμό των Υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεών του, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Απόστολο Παντσά, στο κτήριο Στρεφτάρη,  στην οποία  συμμετείχαν οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου (Καθαριότητας, Τεχνική Υπηρεσία, Υπηρεσία Πρασίνου, Κοινωνική Υπηρεσία), της ΔΕΥΑΜΒ, της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Νομικού Προσώπου του Δήμου. Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο συντονισμός και οργάνωση των υπηρεσιών οι οποίες, με βασικό άξονα τον ΔΕΟΒ, θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και θα υποβάλουν τις τελικές προτάσεις τους στο Υπουργείο έως τις 11 Ιουλίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: