Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ομάδα άμεσης παρέμβασης στο Δήμο Βόλου για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας

Στη συγκρότηση άτυπου συντονιστικού οργάνου που θα αναλάβει να παρακολουθεί, να ελέγχει και να προωθεί άμεσα την επίλυση καθημερινών προβλημάτων της πόλης και των πολιτών, προχωρά η δημοτική αρχή Βόλου, με απόφαση του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη.
Στη δημοτική ομάδα «άμεσης παρέμβασης» θα συμμετέχουν οι   Αντιδήμαρχοι, στην ευθύνη των οποίων ανήκουν οι ευαίσθητοι τομείς της καθημερινότητας, και συγκεκριμένα οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πρασίνου Χ. Τσαμπάζης, Τεχνικών Υπηρεσιών Φ. Λαμπρινίδης και Πολεοδομίας Ν. Μόσχος, καθώς επίσης και ο ιδιαίτερος γραμματέας του Δημάρχου Σ. Κυριάκος.


Η πρώτη συνάντηση της ομάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, ο οποίος έδωσε κατευθύνσεις για τον τρόπο λειτουργίας της. «Είναι ανάγκη να παρεμβαίνουμε όσο γίνεται πιο άμεσα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απαιτούν μικρό ή και καθόλου κόστος και αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης, ζητώντας από τα μέλη της επιτροπής να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον εντοπισμό των προβλημάτων, όχι μόνο μέσα από υποδείξεις και διαμαρτυρίες πολιτών, αλλά και με την ενεργοποίηση κλιμακίων που θα κινούνται στην πόλη και θα καταγράφουν τα «κακώς κείμενα».
Σε απόλυτη προτεραιότητα τίθεται η αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν την καθαριότητα (κάδοι, παράνομη αφισοκόλληση κ.λ.π.), το πράσινο (χόρτα, κλάδεμα δέντρων), τη συντήρηση υποδομών, τη βελτίωση των δρόμων και του φωτισμού, τις παράνομες επιγραφές, τη σήμανση και γενικότερα την αισθητική εικόνα της πόλης. Η ομάδα «άμεσης παρέμβασης» θα καταγράφει τα θέματα και στη συνέχεια θα κινητοποιεί τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επίλυσή τους, παρακολουθώντας ταυτόχρονα την πορεία και την εξέλιξη των παρεμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: