Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συνεργασία Δήμου Βόλου - Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με τη συνδρομή του Δήμου Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε παρεμβάσεις για την άμβλυνση των προβλημάτων που προκαλεί στη συνοικία Παλαιό Λιμεναρχείο η χρόνια εγκατάλειψη ακινήτων, τα οποία προορίζονται για πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και βρίσκονται στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Ζάχου, Αλμυρού, Λαχανά και Λήμνου (οριογραμμή χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου).
Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Κ. Γουργουλιάνη και τον Αντιπρύτανη Β. Μποντόζογλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο καθηγητής κ. Ηλ. Χούστης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Γ. Γίδαρης.
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η δημοτική αρχή θεωρεί αναγκαίο να γίνουν    εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του χώρου, ο οποίος έχει μετατραπεί σε σοβαρή εστία ρύπανσης και δικαιολογημένα προκαλεί τις αντιδράσεις των κατοίκων της συνοικίας. Ο Δήμος Βόλου θα συνδράμει το Πανεπιστήμιο προκειμένου να ανακουφιστεί η περιοχή από το πρόβλημα και για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε οι δυο φορείς να ορίσουν επιτροπή μηχανικών, οι οποίοι θα αναλάβουν να εξετάσουν τρόπους επίλυσης των προβλημάτων.
Δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην παρούσα φάση θα προταχθούν η κατεδάφιση   των επικίνδυνων κτισμάτων που υπάρχουν διάσπαρτα στην έκταση και η κατάργηση παλαιών αποχετευτικών συστημάτων, ώστε να εξαλειφθεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της περιοχής.
Οι κ.κ. Γουργουλιάνης και Μποντόζογλου τόνισαν ότι θα προωθηθεί άμεσα η διαδικασία έκδοσης των απαιτούμενων αδειών και επισήμαναν ότι η Πρυτανεία αναζητά χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ανέγερση στο ακίνητο  αυτό πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: