Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με κατοίκους του Παλαιού Λιμεναρχείου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη είχαν σήμερα εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα της συνοικίας τους.
Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η εγκατάλειψη των ακινήτων ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που υπάρχουν στην περιοχή και έχουν μετατραπεί σε σοβαρή εστία ρύπανσης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η δημοτική αρχή θεωρεί αναγκαίο να γίνουν  από  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του χώρου, προκειμένου να απαλλαγεί η περιοχή από το πρόβλημα. Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δηλώνει αδυναμία να αναλάβει το απαιτούμενο κόστος.


Ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου ότι ήδη έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Πρύτανη κ. Γουργουλιάνη και τον καθ’ ύλην αρμόδιο Αντιπρύτανη κ. Μποτόζογλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αναζητηθεί τρόπος επίλυσης του προβλήματος.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα λειτουργίας του λιμανιού και η ανάγκη αυστηροποίησης των περιβαλλοντικών όρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν  από τη δραστηριότητά του (σκραπ, χύδην φορτία) και πλήττουν κυρίως την πολύπαθη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου.
Τέλος, οι εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την αξιοποίηση του κτιρίου που λειτουργούσε ως δημόσια ουρητήρια και βρίσκεται στο πάρκο επί της οδού Γρ. Λαμπράκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: