Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Η Δημοκρατική Συμμαχία αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Βόλου

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησε σήμερα η Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κ. Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο περιοδείας της στην περιοχή. Στη σύντομη συνάντησή τους, ο κ. Σκοτινιώτης και η κ. Μπακογιάννη συζήτησαν για τα προβλήματα του «Καλλικράτη» και τα αντισταθμιστικά οφέλη που διεκδικεί η περιοχή από την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισαν:
Π. Σκοτινιώτης: Είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στο Δημαρχείο την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας η οποία είναι παλιά μας γνώριμη, και είχαμε την ευκαιρία για μια σύντομη μεν, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πρώτη φάση εφαρμογής του «Καλλικράτη» - διότι ας μην ξεχνούμε ότι η κ. Μπακογιάννη έχει και μια δημιουργική θητεία στην Αυτοδιοίκηση και επομένως ξέρει τα θέματα από μέσα – όσο και για την εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που είχαμε με την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων. Θυμίζω το ρόλο που είχε διαδραματίσει η κ. Μπακογιάννη ώστε να αναδειχθεί ο Βόλος   ως μεσογειακή πόλη. Αυτό που παρακαλέσαμε και το θεωρούμε αυτονόητο είναι να συνδράμει στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα και δράσεις στην περιοχή μας, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα για τις συνέπειες από την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων. Ευχόμαστε στην κ. Μπακογιάννη καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο της πολιτικό εγχείρημα.
Ν. Μπακογιάννη: Ήρθα σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου και ως επίτιμη δημότισσα αλλά και ως Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας για να ακούσω από κοντά από τον κ. Δήμαρχο, με τον οποίο γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εφαρμογή του Καλλικράτη. Ο Δήμος Βόλου είναι σήμερα ο μεγαλύτερος Δήμος της Θεσσαλίας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα τα αστικά αλλά και τα αγροτικά προβλήματα, όπως και τα προβλήματα των ορεινών περιοχών, από έναν Δήμο που δεν έχει ακόμα τις υποδομές για να το κάνει. Κουβεντιάσαμε βεβαίως και το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων. Νομίζω ότι όσο μεγάλη ήταν η απογοήτευση των πολιτών εδώ στη Θεσσαλία, άλλη τόση ήταν και η δική μου, διότι μια μεγάλη προσπάθεια, ένας πολύ μεγάλος αγώνας, δυστυχώς χάθηκαν και ορθώς βέβαια η Θεσσαλία – διότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο αγωνιστήκαμε να γίνουν οι Αγώνες εδώ – ζητάει κάποια από τα έργα υποδομής που είναι απολύτως απαραίτητα, είτε έχουμε είτε δεν έχουμε Αγώνες, ως αντισταθμιστικά οφέλη. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια και αυτό που παρακάλεσα τον κ. Δήμαρχο είναι να έχουμε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Όπως είπα και νωρίτερα, για μένα η Αυτοδιοίκηση επωμίζεται έναν δυσανάλογα μεγάλο ρόλο σε μια εποχή κρίσης και θα χρειαστεί κάθε δυνατή υποστήριξη από το σύνολο του πολιτικού φάσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: