Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών στο Δημαρχείο Βόλου

Συνάντηση με το Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, είχε αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βόλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία της Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ροδ. Ζήση, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Φώτης και η Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Ν. Οικονόμου.
Ο κ. Σαχινίδης έκανε καταρχάς μία σύντομη αναφορά στη γενική οικονομική κατάσταση της χώρας. Τη συζήτηση, ωστόσο, μονοπώλησε το αίτημα του Δημάρχου, σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής του προς την κυβέρνηση, σχετικά με τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τη δυσμενή εξέλιξη αναφορικά με την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων, για την παροχή αντισταθμιστικού οικονομικού πακέτου στο δίπολο Βόλου – Λάρισας, με σκοπό την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην περιοχή μας.
Ο κ. Σκοτινιώτης απαίτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Υφυπουργό για το ποσό που θα εγκριθεί, αλλά και για τον τρόπο και το χρόνο της χρηματοδότησης, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει ήδη επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις, για την τελική διαμόρφωση των οποίων, ωστόσο, θα πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να συγκεκριμενοποιήσει τις προθέσεις της.
Ο κ. Σαχινίδης, από την πλευρά του, τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών είναι αποφασισμένη για τη χορήγηση του οικονομικού πακέτου, ωστόσο δε θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις καθώς το θέμα, όπως είπε, το χειρίζονται από κοινού τρία υπουργεία, το Ανάπτυξης, το Πολιτισμού και το Οικονομικών. Η εμπλοκή του τελευταίου αφορά στην εξασφάλιση του ποσού, ενώ από τα άλλα δύο διαμορφώνεται σχέδιο προτάσεων με συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη, το οποίο θα υποβληθεί στους τοπικούς φορείς προς διαβούλευση. Επισήμανε ακόμη ότι η λογική του σχεδιασμού για την παροχή του αντισταθμιστικού πακέτου θα αφορά σε έργα στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, με ορατό αναπτυξιακό αποτέλεσμα για την περιοχή, σύμφωνα, βεβαίως, με τις ιεραρχημένες προτάσεις των τοπικών φορέων.
Τέλος, ο Δήμαρχος Βόλου, επισημαίνοντας την απογοήτευση της τοπικής κοινωνίας για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων και την ανησυχία, τόσο των δύο Δήμων, όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την καθυστέρηση που παρατηρείται όσον αφορά στη συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων της κυβέρνησης για το αντισταθμιστικό πακέτο, επέμεινε στο θέμα της συνάντησης με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας ότι είναι απαίτηση όλων των φορέων να οριστεί το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να διευκρινιστούν απόλυτα οι προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα για την περιοχή. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης, αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την κυβέρνηση στο αίτημά τους, θα υπάρξουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από τους τοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: