Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συνεργασία Δήμου Βόλου – ΤΕΕ για τα σημαντικά έργα της πόλης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος συζήτησε μαζί τους για τα σημαντικά θέματα του νέου Δήμου, όπως ο Περιφερειακός, η αέρια ρύπανση, το κυκλοφοριακό και σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να δρομολογηθούν.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Ηλ. Ξηρακιάς και Ν. Μόσχος.
Ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε τον θεσμικό ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, και τη βαρύνουσα σημασία που έχει η άποψή του στο σχεδιασμό έργων και παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της πόλης.

«Επαναβεβαιώνουμε τη διάθεσή μας για την ανάπτυξη ειλικρινούς σχέσης συνεργασίας με το Τεχνικό Επιμελητήριο, η οποία δεν προϋποθέτει  κατ’ ανάγκη την ταύτιση απόψεων σε όλα τα θέματα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σ’ αυτή τη δυσμενή συγκυρία για τη λειτουργία του Δήμου – με τα τεράστια οικονομικά και οργανωτικά προβλήματα, τις σοβαρές εκκρεμότητες στην ολοκλήρωση έργων όπως ο Περιφερειακός, το Δημοτικό θέατρο και το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, αλλά και το αδιευκρίνιστο τοπίο στην πορεία των επενδυτικών προγραμμάτων για την Αυτοδιοίκηση – η συνεργασία μεταξύ Δήμου Βόλου και Τεχνικού Επιμελητηρίου καθίσταται απολύτως αναγκαία.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κυκλοφοριακό και τα μέτρα αντιμετώπισης που πρέπει άμεσα να ληφθούν. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σ. Αναγνώστου υποστήριξε ότι απαιτείται επικαιροποίηση της υπάρχουσας  κυκλοφοριακής μελέτης.
Απαντώντας ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι το κυκλοφοριακό συνδέεται ευθέως με την αέρια ρύπανση και αυτό δεν επιτρέπει στη δημοτική αρχή να μεταθέσει τη λήψη αποφάσεων έως την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία κρίνεται αναγκαία ούτως ή άλλως. Το  επόμενο διάστημα θα τεθεί προς διαβούλευση, όπως είπε, συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για το κυκλοφοριακό και τη βιώσιμη κινητικότητα, η κεντρική ιδέα του οποίου θα στηρίζεται στην αποθάρρυνση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων   στο κέντρο της πόλης. Πάνω στην πρόταση αυτή θα γίνει ευρύτατος διάλογος, ώστε να αποφασιστούν τα μέτρα που άμεσα θα εφαρμοστούν, ώστε να αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη. 
Ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε μεταξύ άλλων τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής  για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησής του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών κ. Ν. Σηφουνάκη για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, κάνοντας γνωστό ότι με βάση τη σχετική μελέτη και τις προτάσεις φορέων της περιοχής συντάσσεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο μόλις είναι έτοιμο θα εισαχθεί σε διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τελική γνωμοδότηση. Για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ανέφερε ότι αναμένεται σύντομα η β΄φάση, ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια διαβούλευση με όλους τους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: