Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη μέρα του νέου Δημάρχου Βόλου

Με σύσκεψη στην Υπηρεσία Καθαριότητας ξεκίνησε την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 7:30 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πεδίου του Άρεως με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων απ’ όλους τους συνενωθέντες Δήμους, στους οποίους δόθηκαν κατευθύνσεις για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας.
Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Δήμαρχος τόνισε ότι επέλεξε να αρχίσει το πρόγραμμά του από την Καθαριότητα, προκειμένου να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα της νέας δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών για τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Ο κ. Σκοτινιώτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν και αφορούν πρωτίστως στην έλλειψη προσωπικού, υπάρχει δυνατότητα να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης» τόνισε και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία με τις Δημοτικές και τις Τοπικές Κοινότητες, ώστε να οργανωθεί καλύτερα το σύστημα και ταυτόχρονα να προωθηθεί η ανάπτυξη ενός κινήματος εθελοντισμού που θα συνδράμει το έργο της υπηρεσίας.
Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται αύριο η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων των συνενωθέντων Δήμων και επιτυγχάνεται η on line σύνδεση των υπηρεσιών (Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο κ.α.), γεγονός που επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία του νέου Δήμου από την πρώτη κιόλας μέρα. Σήμερα, ο Δήμαρχος Βόλου υπέγραψε την απόφαση για τον ορισμό των Αντιδημάρχων, προκειμένου να «ανοίξει ο δρόμος» για τη συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, του νέου θεσμικού οργάνου που προβλέπεται από το νόμο του «Καλλικράτη». Επίσης, υπέγραψε την απόφαση για τον ορισμό των προσώπων που θα ασκήσουν καθήκοντα Προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Δήμου στο μεταβατικό διάστημα έως ότου ψηφιστεί ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Εξάλλου, προωθήθηκε άμεσα η υλοποίηση της υπουργικής απόφασης για τη συγκρότηση Επιτροπής Απογραφής Οικονομικών και Περιουσιακών Στοιχείων, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της έως 28 Φεβρουαρίου. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο κ. Ν. Μαυρόπουλος, ενώ στη σύνθεσή της προβλέπεται και εκπροσώπηση της μείζονος μειοψηφίας. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Δήμαρχος Βόλου έδωσε σαφή εντολή στον κ. Μαυρόπουλο να κρατά ενήμερους και τους επικεφαλής των δύο μειοψηφιών που, με βάση τη σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών,  δεν προβλέπεται να συμμετέχουν στην Επιτροπή, στο πλαίσιο της κατηγορηματικής δέσμευσής του για διαφάνεια παντού.
Τέλος, άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο η παράδοση των διαθέσιμων ποσών που εμφάνιζαν τα ταμεία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πρώην Δήμων την 31η Δεκεμβρίου 2010.
Αύριο Τρίτη ο Δήμαρχος Βόλου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στη ΔΕΥΑΜΒ, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει αναλυτική συζήτηση για όλα τα θέματα της Επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: