Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ομόφωνα αποδεκτές οι προτάσεις του Π. Σκοτινιώτη για τις θέσεις ευθύνης

Στην τελική ευθεία για την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής Βόλου και μία μόλις ημέρα μετά την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδρίασε σήμερα η Ομάδα Πλειοψηφίας, στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, στη διάρκεια της οποίας ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης ανακοίνωσε τις προτάσεις του για έναν πρώτο, καταρχήν καταμερισμό  τομέων ευθύνης μεταξύ των μελών της Ομάδας Πλειοψηφίας. 
Ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι το φορτίο που αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή είναι βαρύ, διότι οι πολίτες έχουν εναποθέσει μεγάλες προσδοκίες σε μια διοίκηση που θα στηρίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. «Δεν έχουμε δικαίωμα να διαψεύσουμε αυτές τις προσδοκίες, πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι από την επομένη της εκλογής γίνεται συστηματική προετοιμασία, ώστε να κυλήσουν ομαλά οι πρώτες μέρες λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Βόλου. Οι τρεις άμεσες προτεραιότητες είναι η σύνταξη του Οργανογράμματος, η συγχώνευση των Οργανισμών και Επιχειρήσεων σε δύο Νομικά Πρόσωπα και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.
Ενόψει των δημαιρεσιών που θα πραγματοποιηθούν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, ο κ. Σκοτινιώτης ανακοίνωσε τα πρόσωπα που προτείνει εκ μέρους της πλειοψηφίας για τη θέση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και τη στελέχωση των δυο Επιτροπών (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός συμβουλίων και επιτροπών που πρέπει να στελεχωθούν. Οι προτάσεις του κ.Σκοτινιώτη έγιναν ομοφώνως δεκτές. Ο κ.Σκοτινιώτης, εξάλλου, επανέλαβε τη δέσμευση για εκπροσώπηση όλων των μειοψηφιών και τόνισε ότι όπου δεν είναι υποχρεωτική και αναγκαία η συμμετοχή δημοτικών συμβούλων, θα αξιοποιηθούν πολίτες που έχουν εκδηλώσει διάθεση εθελοντικής προσφοράς. Αναλυτικά, ο κ. Σκοτινιώτης πρότεινε: 

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 
Φοινικόπουλος Απόστολος

Οικονομική Επιτροπή
Τακτικά μέλη
  1. Οικονόμου Νατάσα, Πρόεδρος
  2. Καραπατάκης Ηλίας
  3. Καουνάς Γιάννης
  4. Λαμπρινίδης Φώτης
  5. Δερβένης Δημήτρης
  6. Αγκρή Χαρά 
  7. Χαλκιάς Σωτήρης
Αναπληρωματικά μέλη
  1. Μαυρόπουλος Νίκος
  2. Μπαϊράμη Αθηνά
  3. Κερασιώτης Γιάννης
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Τακτικά μέλη
  1. Μόσχος Νίκος, Πρόεδρος
  2. Κοκκινάκη Φωτεινή
  3. Μπαρμπουδάκη Κατερίνα
  4. Χαυτούρας Νίκος
  5. Τσιάμη Μαρία
  6. Κουρτίνας Γιάννης
  7. Αναστασίου Λεωνίδας
Αναπληρωματικά μέλη
  1. Μαυρογιάννης Λεωνίδας 
  2. Τσάμης Μάκης
  3. Μπαρτζιώκα Σούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: