Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Οι νέοι είναι η μεγάλη μας δύναμη

«Η νέα δημοτική αρχή Βόλου θα οικοδομήσει σχέση εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά και θα εγκαινιάσει δίαυλο ειλικρινούς επικοινωνίας μαζί της, διαμορφώνοντας προοπτικές και διεξόδους στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης σε  συνάντηση που είχε χθες με νέους και νέες της πόλης, σε γνωστό στέκι της παραλίας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

«Δίνουμε  φωνή στους νέους, όπως ήδη το έχουμε αποδείξει. Και πρέπει να το πούμε. Η νεολαία του Βόλου μάς ξάφνιασε ευχάριστα. Μια πόλη που έχει τέτοιους νέους, είναι πόλη με μέλλον. Οι νέοι είναι η μεγάλη μας δύναμη», υπογράμμισε ο κ. Σκοτινιώτης και κάλεσε τους νέους να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη την Κυριακή, προκειμένου να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για το μέλλον της πόλης και το δικό τους.
Ο κ. Σκοτινιώτης ενημέρωσε τους νέους και τις νέες για τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού του σχετικά με τα θέματα που τους αφορούν, με έμφαση στο πρόβλημα της απασχόλησης και της ανεργίας που κατεξοχήν πλήττει τους νέους σήμερα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην κατάρτιση ειδικού προγράμματος στο Κέντρο Υποστήριξης Απασχόλησης (KΥΑ), που θα διευκολύνει τους νέους να βρίσκουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο του ΚΥΑ θα δημιουργηθεί  job portal για τη διαδικτυακή σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας ειδικά για τους νέους, καθώς επίσης και Κέντρο στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και πρόληψης της ανεργίας.
«Δεσμευόμαστε για αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες προσλήψεων, όπως προβλέπει η νομοθεσία», ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα προσφέρει δημιουργικές διεξόδους στη νεολαία, μέσω του πολιτισμού και του αθλητισμού. Μεταξύ των προτάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι και η θεσμοθέτηση Κάρτας Νέων για προνομιακές τιμές σε πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, καθώς και η εξασφάλιση ελεύθερης χρήσης του ασύρματου ίντερνετ στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: