Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Οι εκλογές τελείωσαν, αρχίσαμε δουλειά

«Οι εκλογές τελείωσαν, αρχίζουμε δουλειά», τόνισε σε δήλωσή του ο νέος Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση που είχε σήμερα με το νυν Δήμαρχο κ. Αλ. Βούλγαρη, ξεκινώντας κύκλο επαφών συνεργασίας με τους Δημάρχους των οκτώ συνενούμενων Δήμων και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μακρινίτσας, με στόχο την καλύτερη οργανωτική προετοιμασία για τη λειτουργία του ενιαίου Δήμου από 1.1.2011.
Οι δύο Δήμαρχοι είχαν μια πρώτη συζήτηση για τα θέματα του Δήμου Βόλου με έμφαση στα οικονομικά και διοικητικά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα ζητήματα, καθώς ο κ. Βούλγαρης έθεσε στη διάθεση του νέου Δημάρχου το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου και χώρο στο Δημαρχείο όπου θα φιλοξενηθούν ο ίδιος και οι συνεργάτες του.
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι είναι εξαιρετικά πολύτιμος ο χρόνος του 1,5 μήνα που απομένει έως την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, καθώς απαιτείται τεράστια οργανωτική προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Τα δυο βασικά ζητήματα που επείγει να αντιμετωπιστούν άμεσα, όπως δήλωσε, είναι η επεξεργασία του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του νέου Δήμου και η συνολική αναδιοργάνωση των Δημοτικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων ώστε να συγχωνευθούν σε δυο Νομικά Πρόσωπα.
«Έχουμε επίγνωση του τιτάνιου έργου που μας περιμένει και είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε το χρονικό διάστημα που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε η λειτουργία του νέου Δήμου να ξεκινήσει από καλή αφετηρία και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη και τους πολίτες», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης.
Από την πλευρά του ο νυν Δήμαρχος Αλ. Βούλγαρης δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του νέου Δημάρχου και πρόθυμος να στηρίξει τη νέα δημοτική αρχή στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Τις επόμενες ημέρες ο κ. Σκοτινιώτης θα έχει ανάλογες συναντήσεις με τους άλλους Δημάρχους, καθώς και αλεπάλληλες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες των συνενούμενων Δήμων, προκειμένου να ξεκινήσει η προεργασία για την ενοποίηση των υπηρεσιών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: