Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Είμαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στην ισχυρή εντολή που θα μας δώσει ο λαός

Προσκλητήριο ενότητας, ελπίδας και προοπτικής για τη μείζονα πόλη, το νέο Δήμο Βόλου που θα αποτελέσει τον 1ο σε πληθυσμό Δήμο της Θεσσαλίας, απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης από τη μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, που πραγματοποίησε η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» χθες το βράδυ στην παραλία του Βόλου. Ο κ. Σκοτινιώτης ανακοίνωσε, μάλιστα, και την πρώτη πολιτική πρωτοβουλία του συνδυασμού του, που αφορά τη σύναψη μιας δεσμευτικής συμφωνίας με όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της πόλης, για την υλοποίηση κοινών αναπτυξιακών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών στόχων. 
Εκατοντάδες Βολιώτες έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τον Π. Σκοτινιώτη, στην κορυφώση της πιο κρίσιμης προεκλογικής περιόδου για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Οι δημότες του Βόλου, της Νέας Ιωνίας, της Αισωνίας, της Νέας Αγχιάλου, της Αγριάς, της Αρτέμιδας, της Ιωλκού, της Πορταριάς και της Μακρινίτσας, έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή επιλέγουν τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή που πιστεύουν στη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και θα εργαστούν ώστε να πετύχει στην πράξη.
«Η Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη φάση, χρειάζεται ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρία, με όραμα και πάθος, με ήθος και αξιοπρέπεια. Και το διακύβευμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι ένα: ποιον Δήμαρχο και ποια Δημοτική Αρχή θα εκλέξουμε για μια νέα αρχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για μια νέα αρχή στον ενιαίο Δήμο του Βόλου», τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του ο Πάνος Σκοτινιώτης, αναλύοντας το πραγματικό πολιτικό μήνυμα των εκλογών της Κυριακής. Και πρόσθεσε ότι «για να πετύχει η μεταρρύθμιση χρειάζεται οι νέες Δημοτικές Αρχές να την πιστεύουν. Να έχουν την πολιτική βούληση να την υπηρετήσουν. Να έχουν ταυτόχρονα τη θέληση να αγωνιστούν για ακόμη πιο ριζικές τομές στο κράτος και την αυτοδιοίκηση. Δεν μπορούν όσοι τη λοιδορούν και την καταγγέλλουν, όσοι καλούσαν  τον κόσμο να βγει στους δρόμους, να διεκδικούν ταυτόχρονα την ψήφο των πολιτών για να την υλοποιήσουν». 
Δίνοντας, εξάλλου, το στίγμα της αντίληψης που διακατέχει το συνδυασμό του και τον ίδιο προσωπικά ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε οτι: «Αποφύγαμε συνειδητά στην προεκλογική περίοδο να παίξουμε με φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αποφύγαμε να ενδώσουμε σε προκλητικές επιθέσεις. Αποφύγαμε τη lifestyle πολιτική. Και κάναμε αυτό που εμείς γνωρίζουμε. Δηλαδή, πολιτική, μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες. Συγκροτήσαμε πρόγραμμα με ενιαία στρατηγική αντίληψη και ιεράρχηση στόχων. Με αρχή και τέλος. Πρόγραμμα συνεκτικό, ριζοσπαστικό,  και συνάμα ρεαλιστικό. Το Πρόγραμμά μας ενοποιεί τις συλλογικότητες και τους πολίτες  που συγκροτούν το ψηφοδέλτιό μας. Αποτελεί, ταυτόχρονα, το συμβόλαιο τιμής με το λαό». 
Στο σημείο αυτό,αναφερόμενος στην   κ. Ζ. Μακρή τόνισε με έμφαση ότι «διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών, «έτσι, χωρίς πρόγραμμα», βαφτίζοντας πρόγραμμα κάποιες φλύαρες και ανούσιες αποσπασματικές εκθέσεις ιδεών, ενώ ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αναλάβει την πρωτοβουλία για μια τοπική  κοινωνική συμφωνία. «Έτσι θα δουλέψουμε στο Δήμο. Αυτή θα είναι η πρώτη πολιτική πρωτοβουλία μας. Μιλάμε για μια δεσμευτική συμφωνία με όλες τις κοινωνικές και  παραγωγικές δυνάμεις της πόλης, που θα συνεγείρει και θα κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία σε κοινούς αναπτυξιακούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, πάντως, έκανε άνοιγμα στους υπόλοιπους συνδυασμούς τονίζοντας  ότι «με τις άλλες προοδευτικές παρατάξεις, αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Γιατί η πόλη μας βρίσκεται σε σημαντική καμπή της σύγχρονης ιστορίας της. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, όλοι. Κανείς δεν περισσεύει. Και εμείς μπορούμε να ενώσουμε την πόλη».
Στη συνέχεια, ο κ. Σκοτινιώτης ανέλυσε τους βασικούς πυλώνες των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού του, αναλαμβάνοντας πέντε βασικές δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες του νέου Δήμου Βόλου: α) την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του νέου, ενιαίου Δήμου, β) την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, γ) την ανάδειξη του Βόλου σε μια σύγχρονη πόλη με κορυφαίο στρατηγικό στόχο τη δημιουργία νέων, υγιών και βιώσιμων θέσεων εργασίας, δ) τη διεθνή προβολή της περιοχής και ε) τη μετάβαση στο ψηφιακό μέλλον του νέου Δήμου. 
«Αυτό που μετράει περισσότερο κι απ’ το πρόγραμμά μας, είναι η ικανότητα, η θέληση και η αποφασιστικότητα να το υλοποιήσουμε», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης και υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» εγγυάται την αξιοκρατία. Εγγυάται ότι ο κομματισμός, οι προσλήψεις από το παράθυρο και η ευνοιοκρατία παίρνουν οριστικά τέλος.
«Η συλλογική φιλοδοξία μας είναι να ταυτιστούμε με μια περίοδο αλλαγών, έργων και δημιουργίας, για το νέο Δήμο Βόλου που ονειρευόμαστε. Γιατί ο Βόλος το αξίζει. Εμείς, ως «Δημοκρατική Συμπολιτεία»,  δεν επενδύουμε στο φόβο και την ανασφάλεια. Ούτε πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση αδρανή και απαθή στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της. Εμείς δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας. Εμείς ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης. Ψήφο ελπίδας και προοπτικής. Και απευθυνόμαστε σε ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί εμείς, ως αυριανή Δημοτική Αρχή, δεν θα είμαστε ο Δήμος των δικών μας παιδιών. Θα είμαστε η Συμπολιτεία όλων των πολιτών της», διαβεβαίωσε τους πολίτες του νέου Δήμου Βόλου από το βήμα της κεντρικής προεκλγικής συγκέντρωσης του συνδυασμού του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου. 
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σκοτινιώτης κάλεσε τους δημότες να προσέλθουν μαζικά αύριο στις κάλπες και να μην ακυρώσουν τη δύναμη της «φωνής» τους επιλέγοντας την αποχή. «Η αποχή δεν είναι λύση. Λύση είναι η συμμετοχή.  Λύση είναι η επιλογή εκείνου του Δημάρχου και εκείνης της Δημοτικής Αρχής: Που μπορούν να καθαρίσουν την πόλη. Που μπορούν να δρομολογήσουν λύσεις για το νερό και το κυκλοφοριακό. Που μπορούν να δημιουργήσουν έναν Δήμο αλληλέγγυο. Που μπορούν να  προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Που μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και το δημόσιο χώρο. Που μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για ένα νέο, ιστορικό κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε με έμφαση και δήλωσε πεπεισμένος ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη μεγάλη και καθαρή νίκη της Δημοκρατικής Συμπολιτείας. 
Και κατέληξε: «Από αύριο μέχρι και την Κυριακή σαρώνουμε ολόκληρο το νέο Δήμο. Δεν αφήνουμε γειτονιά για γειτονιά, χωριό για χωριό, σπίτι για σπίτι, μαγαζί για μαγαζί. Πάμε παντού. Μεταφέρουμε παντού το μήνυμα της  νίκης. Πάμε λοιπόν μαζί, με ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Με ήθος και μαχητικότητα. Με ευθύνη απέναντι στην πόλη και τους πολίτες. Πάμε για τη μεγάλη νίκη. Πάμε για να σηκώσουμε το Βόλο πιο ψηλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: