Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

"Συνδυασμό μάχης" ανακοίνωσε η Δημοκρατική Συμπολιτεία

Συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» για το νέο Δήμο Βόλου, παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης. «Ο συνδυασμός μας είναι συνδυασμός μάχης για τα πραγματικά προβλήματα του  νέου Δήμου. Συνδυασμός μάχης για τον πολίτη που βιώνει τα δεινά μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.  Συνδυασμός μάχης, την οποία θα δώσουμε με μόνη δέσμευση  την απόλυτη προσήλωσή μας στη νομιμότητα, τη χρηστή διοίκηση και την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκοτινιώτης ανακοινώνοντας 75 συνολικά ονόματα υποψηφίων.
Αναλυτικά η εισήγηση του έχει ως εξής:

«Μένει πλέον ακριβώς ένας μήνας μέχρι τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί αρκετά έγκαιρα,  ουσιαστικά οι μόνοι, είμαστε αυτοί  που μπαίνουμε στην τελική ευθεία με ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις, με ξεκάθαρη ταυτότητα.
Πρώτοι δώσαμε δημόσια το στίγμα μας. Δείξαμε, με τη διακήρυξη αρχών της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας», το πρόσωπό μας. Την αντίληψή μας.
Επιβεβαιώσαμε τον γνήσια αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της κίνησής μας.
Ολοκληρώσαμε έναν πρώτο κύκλο επαφών με αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς, όπου είχαμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε και να επικαιροποιήσουμε  τα προβλήματα του νέου Δήμου. Να διαπιστώσουμε ιδιαιτερότητες, τυχόν αντιθέσεις που προκύπτουν απ’ τη συνένωση Δήμων με διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης, παραγωγικής φυσιογνωμίας και δυνατοτήτων.
Προχωρήσαμε στην επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού, στρατηγικά ενοποιημένου προγράμματος δράσης της νέας Δημοτικής αρχής. Χρησιμοποιήσαμε γι’ αυτό πρωτόγνωρες διαδικασίες συμμετοχής, αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού, ιδιαίτερα του πανεπιστημιακού.
Θέσαμε τις επεξεργασίες αυτές σε ανοιχτό διάλογο και διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς σε ιδιαίτερη συνάντηση εργασίας, αλλά και με όλους τους πολίτες μέσα απ’ το διαδίκτυο. Διάλογος και διαβούλευση που συνεχίζονται.
Μετά απ’ αυτά δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα το σύνολο σχεδόν του συνδυασμού μας,  ολοκληρώνοντας την ταυτότητά μας.
Είναι αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που καλείται να ενημερώσει με πληρότητα, σε όλες τις γωνιές του νέου Δήμου,  όλεους τους συμπολίτες μας,   τη νέα γενιά ιδιαίτερα, για τις ιδέες και προτάσεις μας. Θέλουμε να διαμορφώσουμε μια ειλικρινή σχέση, σχέση εμπιστοσύνης με το λαό και τη νεολαία, σχέση δέσμευσης για δράση.
Μέσα σ’ αυτό το δυναμικό, είναι οι άνθρωποι που θα κληθούμε αύριο, με εργατικότητα, με αποτελεσματικότητα, με ήθος, με γνώση, με όρεξη και πάθος, να θεμελιώσουμε και να ορθοποδήσουμε τον νέο ενιαίο Δήμο Βόλου, με κοινωνικό πρόσωπο, με καλύτερη ποιότητα ζωής. Ένα Δήμο της νέας, περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης, της δημιουργίας, της καινοτομίας  και του πολιτισμού.
Με βάση τη δυνατότητα ανταπόκρισης στα παραπάνω, συγκροτήσαμε τον συνδυασμό  που  παρουσιάζουμε σήμερα. Με την πρώτη ματιά αποδεικνύεται  ότι αποτελεί συνάντηση διαφορετικών πολιτικών ρευμάτων, πολύχρωμων κοινωνικών φορέων και κινημάτων, ποικίλων αυτοδιοικητικών σχηματισμών, που όμως συναντώνται πάνω στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος που ενοποιεί διαφορετικές αντιλήψεις και εξασφαλίζει τη συνεκτικότητα.
Είναι ακριβώς αυτά τα στοιχεία που αναδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ο συνδυασμός μας είναι συνδυασμός μάχης για τα πραγματικά προβλήματα του  νέου Δήμου.  Συνδυασμός μάχης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη νέα εποχή. Συνδυασμός μάχης για τον πολίτη που βιώνει τα δεινά μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.  Συνδυασμός μάχης, την οποία θα δώσουμε με μόνη δέσμευση  την απόλυτη προσήλωσή μας στη νομιμότητα, τη χρηστή διοίκηση και την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Συνεπείς στις αντιλήψεις μας προχωρήσαμε στη συγκρότηση του συνδυασμού με στόχο:

1)    Την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, που αποτελεί απαίτηση των καιρών. Πάνω από το 60% του συνδυασμού είναι πρόσωπα που δεν κατέχουν  σήμερα θέση στην αυτοδιοικητική, που έχουν όμως επαγγελματική καταξίωση, συμμετοχή σε κοινωνικούς αγώνες, σε παραγωγικούς και κοινωνικούς, ικανοί να ανταπεξέλθουν στο σύνθετο ρόλο του δημοτικού συμβούλου. Ανάμεσά τους και πολλοί νέοι και στην ηλικία άνθρωποι, 24 ετών είναι ο νεότερος. Νέοι άνθρωποι που με την φρεσκάδα τους μπορούν να γίνουν οι συνδετικοί κρίκοι του Δήμου με τη νέα γενιά των  βασανιστικών προβλημάτων, της ανεργίας και της υποαπασχόλησης,  αλλά και των οραμάτων και των ιδεών.
2)    Τη συμμετοχή, παράλληλα, στελεχών με εμπειρία και βαθιά γνώση των προβλημάτων κάθε δημοτικής ενότητας. Προϋπόθεση αναγκαία, ειδικά στις παρούσες συνθήκες, τόσο για την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή που φέρνει η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», όσο και για την αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων του νέου Δήμου Βόλου.   Ο συνδυασμός μας έχει από τη σύνθεσή του τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπεύθυνης διαχείρισης των προβλημάτων αυτών. 
3)    Η διαμόρφωση του συνδυασμού έγινε στη βάση προτάσεων από τοπικές    κοινωνίες, από αυτοδιοικητικά σχήματα, από κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις, μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Κάτι που εγγυάται ότι το αυριανό δημοτικό μας δυναμικό θα έχει σταθερές σχέσεις με τους πολίτες και τις συλλογικότητες τους, θα εξασφαλίζει την ενεργό συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματός μας.

Αυτοί είμαστε.
Δεν είμαστε άγνωστοι. Όλοι μάς γνωρίζετε. Για τους αγώνες μας. Για τη συλλογικότητα με την οποία λειτουργούμε, για το σθένος και τη μαχητικότητα με την οποία υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του τόπου μας.
Μας ξέρουν και οι ανθυποψήφιοί μας. Είναι πλέον προφανές ότι τους τρομάζει  η μεγάλη δυναμική που αναπτύσσει η αυτοδιοικητική μας κίνηση. Γι’ αυτό και καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε φτηνά  επικοινωνιακά τρικ και  συκοφαντικές επιθέσεις, που μόνο θλίψη προκαλούν.  Κατανοούμε την αγωνία τους να κρύψουν την ένδεια σε ιδέες, σε προτάσεις, σε θέσεις. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, όμως. Εμεις θα σεβαστούμε τους πολίτες, που έχουν κουραστεί από τέτοιες παλαιοκομματικές μεθόδους και από άγονες  αντιπαραθέσεις. Θα σεβαστούμε τους πολίτες που αυτή ειδικά την περίοδο έχουν άλλες, πολύ σοβαρότερες προτεραιότητες.
Εμείς κάνουμε, λοιπόν, μια νέα αρχή και στις μορφές του πολιτικού αγώνα. Ανοίγουμε μέτωπο με τα προβλήματα του νέου Δήμου μας και των πολιτών του. Τα προβλήματα αυτά είναι ο μόνος αντίπαλός μας  και η αντιμετώπισή τους από την 1η Ιανουαρίου του 2011 είναι η μόνη αγωνία μας.
Εμείς κάνουμε μια νέα αρχή και στις σχέσεις με τον πολίτη. Τον κάνουμε κοινωνό στο κάθε μας βήμα, τον έχουμε δίπλα μας, κοντά μας.
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ

Γι’ αυτό και θα νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: