Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Φιλικός στα άτομα με αναπηρία όρασης ο νέος Δήμος Βόλου

Τη διαβεβαίωση ότι η νέα δημοτική αρχή Βόλου θα «σκύψει» με ευαισθησία στα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία όρασης υλοποιώντας παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων τους στην πόλη, παρείχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης προς το προεδρείο του Σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης «Μάγνητες Τυφλοί», με το οποίο συναντήθηκε χθες.
Ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε τα γραφεία του Σωματείου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, που εορτάζεται κάθε 15 Οκτώβρη με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση.Ο πρόεδρος κ. Λάμπρος Παρασκευάς και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις καθημερινές τους μετακινήσεις στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης και παρουσίασαν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
 «Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και δεν έχουν γίνει. Τα άτομα με αναπηρία όρασης δεν επαιτούν αλλά διεκδικούν το αυτονόητο: ισότιμη κοινωνική ένταξη και διαβίωση με αξιοπρέπεια», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα προωθήσει κατά προτεραιότητα την υλοποίηση παρεμβάσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Δήμο, ενώ θα λάβει μέριμνα για την καλύτερη διοικητική εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία όρασης.
Στη συνάντηση του κ. Σκοτινιώτη με το προεδρείο των «Μάγνητων Τυφλών» συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Γαργάλα, Ι. Καπέλιος, Φ. Λαμπρινίδης, Γ. Λεμονής, Κ. Μπαρμπουδάκη, Μ. Παπαζήση, Ν. Παπαστεφάνου, Ελ. Τσιανάκα και ο υποψήφιος σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Βόλου Ν. Ντόκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: