Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Θα καθιερώσουμε αμφίδρομη σχέση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία

Τη βούληση της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» να αποτελέσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τον επιστημονικό σύμβουλο της νέας δημοτικής αρχής, επανέλαβε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού,  με τον Πρύτανη του ακαδημαϊκού ιδρύματος Κ. Γουργουλιάνη και τους Αντιπρυτάνεις Μ. Ζουμπουλάκη, Β. Μποντόζογλου και Ι. Θεοδωράκη.
«Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένα ίδρυμα με διαρκώς αναπτυσσόμενη εθνική και διεθνή απήχηση. Δεσμευόμαστε να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να καθιερώσουμε μια στενή, αμφίδρομη συνεργασία του με την τοπική κοινωνία, σε επιστημονικό, πολιτιστικό και συμβουλευτικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό κρίθηκε πολύτιμη η συμβολή πανεπιστημιακών στην εκπόνηση του προγράμματος, καθώς και η συμμετοχή εκπροσώπων του στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα με τον Πρύτανη να τονίζει ότι το Πανεπιστήμιο επενδύει στη συνεργασία του με τη νέα δημοτική αρχή, από την οποία θα ζητήσει να στηρίξει την υλοποίηση προτάσεων για την ανάπτυξη δράσεων στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
«Θα πρέπει να θεωρείτε τη συνεργασία μας δεδομένη. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες, ακόμη και για απλές, έξυπνες αισθητικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν το δημόσιο χώρο», απάντησε ο κ. Σκοτινιώτης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν ευρύτερα πεδία συνεργασίας τα οποία θα εξεταστούν στην πράξη από 1ης Ιανουαρίου του 2011.  
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ζ. Μαμούρης, Σ. Μπαρτζιώκα, Απ. Παντσάς, Β. Παπαστεργίου, Σ. Πελασγός και Η. Χούστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: