Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωταρχικός στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διαμόρφωση ενός τοπικού δικτύου κοινωνικής προστασίας, θα αποτελέσει πρωταρχικό στόχο της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε στο νέο Δήμο, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης προς τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με την οποία συναντήθηκε σήμερα ξεκινώντας τον κύκλο επαφών του με φορείς της πόλης.
Ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε αρχικά το Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, όπου σε συναντήσεις με τα μέλη των προεδρείων ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην περιοχή.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θ. Παπαδημόπουλος,  παρέδωσε στον κ. Σκοτινιώτη υπόμνημα με τα σοβαρότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό συνδικαλιστικό κίνημα,  τονίζοντας ότι από την οκτάχρονη θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, γνωρίζει άριστα τα προβλήματα και στηρίζει πάντα τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η αναγνώριση απ’ όλους σας της διαχρονικής, ακατάλυτης σχέσης που διατηρώ με το εργατοϋπαλληλικό κίνημα», απάντησε ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε: «Η σχέση αυτή είναι πράγματι βιωματική.  Ήμασταν πάντα μαζί στους αγώνες, όπως και πρόσφατα, σε μια περίοδο που αμφισβητούνται κοινωνικές κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα και που το πρόβλημα της ανεργίας παίρνει πλέον δραματικές διαστάσεις. Το πρόβλημα της ανεργίας το βιώσαμε έντονα και στην πρώτη θητεία μας στη Νομαρχία, όταν η κρίση αποβιομηχάνισης του Νομού, στα μέσα της δεκαετίας του ΄90,  είχε πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Τότε καταφέραμε με σχέδιο και συνδυασμένες πολιτικές που υπερέβαιναν τις τυπικές αρμοδιότητές μας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και όλους τους κοινωνικούς φορείς, να ανακόψουμε την αρνητική πορεία και σταδιακά η Μαγνησία να μπει σε πορεία ανάκαμψης. Η εμπειρία μας αυτή είναι πολύτιμη, αφού και πάλι θα βρεθούμε μπροστά σε ανάλογες καταστάσεις. Η διαφορά της τότε με τη σημερινή κρίση είναι ότι αυτή τη φορά η κρίση είναι δομική  και αφορά συνολικά το μεταπολιτευτικό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της χώρας.  Από τις επιλογές που γίνονται αυτή την περίοδο, εξαρτάται η τύχη της Ελλάδας για δύο - τρεις γενιές. Με αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζουμε και το νέο ιστορικό κύκλο που πρέπει να ανοίξει για το νέο μας Δήμο. Τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως χθες. Όλος ο σχεδιασμός μας και όλες οι δράσεις μας θα στοχεύουν πρωταρχικά στη δημιουργία νέων σταθερών θέσεων εργασίας,  όπως επίσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ιδιαίτερα των λιγότερο προνομιούχων, αφού η επένδυση στην ποιότητα ζωής αποτελεί επένδυση στην κοινωνική συνοχή.  Ταυτόχρονα θα δώσουμε προτεραιότητα στη διαμόρφωση του κοινωνικού Δήμου αφού, σε συνθήκες κρίσης, έχουμε χρέος, πάνω απ’ όλα, να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο τοπικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, με ορθολογική αξιοποίηση των πόρων, στοχευμένες δράσεις, κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία».
Στη συνάντηση με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, εξάλλου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου συζήτησε με τον Πρόεδρο Δημ. Κουτσούκο και τα άλλα μέλη του προεδρείου, το θέμα  συγκρότησης και οργάνωσης του νέου Δήμου, με έμφαση στην κατανομή προσωπικού ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Ακόμη άκουσε τις απόψεις των συνδικαλιστών σχετικά με το θέμα χωροθέτησης των δημοσίων υπηρεσιών στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: