Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη στο Ράδιο Marconi

Απαντήσεις για τη στρατηγική συγκρότησης του νέου ενιαίου Δήμου, καθώς και για επίκαιρα θέματα της κυβερνητικής πολιτικής, έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας σήμερα στην πρωϊνή εκπομπή του Ράδιο Μαρκόνι και στον Γιώργο Κουμιώτη.
Ο κ. Σκοτινιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επιχειρείται από κάποιες πολιτικές δυνάμεις οι εκλογές να πάρουν το χαρακτήρα του δημοψηφίσματος, δηλαδή ποιος είναι υπέρ η κατά του μνημονίου.  Αυτό αποτελεί, όπως είπε, μια αδιέξοδη καταγγελία κι ένα δίλημμα το οποίο τίθεται κυρίως από τη συντηρητική παράταξη η οποία ουσιαστικά οδήγησε τη χώρα στο δρόμο του μνημονίου και ταυτόχρονα δεν προώθησε τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Αυτή η προεκλογική περίοδος, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, πρέπει να διεξαχθεί με σεβασμό στα προβλήματα και τις προτεραιότητες των πολιτών οι οποίοι βλέπουν τις σταθερές της ζωής τους να αλλάζουν. Προτεραιότητα μιας προοδευτικής δημοτικής αρχής είναι να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης των επιπτώσεων του μνημονίου μέσα από αναπτυξιακές πολιτικές που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, πολιτικές για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και τις συνθήκες ζωής στην πόλη.
Ο κ. Σκοτινιώτης ανακοίνωσε ότι, εάν οι δημότες του ενιαίου Δήμου Βόλου τον τιμήσουν με την ψήφο του και τον αναδείξουν στο αξίωμα του Δημάρχου, από την επόμενη ημέρα των εκλογών θα ξεκινήσει αναλυτική απογραφή της οικονομικής κατάστασης, του προσωπικού και των υπηρεσιών του καθενός από τους εννέα ΟΤΑ που συνενώνονται, προκειμένου να χαραχθεί η στρατηγική διαχείρισης του νέου Δήμου και να ιδρυθεί ο ενιαίος Δήμος Βόλου σε ορθολογική βάση.
Δίνοντας, εξάλλου, το στίγμα της στόχευσης για την αναπτυξιακή πολιτική που θα ακολουθήσει, τόνισε ότι κυρίαρχη προτεραιότητα θα αποτελέσει η προσπάθεια δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή.  Ανέφερε δε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τον τομέα του τουρισμού, όπου υπάρχουν περιθώρια για ήπια τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, και τον τομέα των νέων τεχνολογιών στις οποίες ο Βόλος έχει τη δυνατότητα εξειδίκευσης μέσα από το Πανεπιστήμιο και τα ερευνητικά κέντρα που λειτουργούν στην περιοχή.
«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια άντλησης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κρατικών πόρων, πέραν των θεσμοθετημένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες ανάγκες του Δήμου», δήλωσε ο κ. Σκοτινιώτης και επανέλαβε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν πρόκειται να υψώσουν λευκή σημαία απέναντι στα προβλήματα.
Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το θέμα της ΔΕΥΑΜΒ τόνισε ότι απαιτείται ανασύνταξη της Επιχείρησης προκειμένου να ξαναβρεί την αξιοπιστία της και να προσφέρει την καλύτερη ποιότητα νερού στη χαμηλότερη τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: