Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης: Η «μαύρη βίβλος» του Γ.Μουλά


Καταγγέλλουν 26 περιστατικά καταρράκωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούν την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου
Την κίνηση της διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου εναντίον του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γιώργου Μουλά, και την επιβολή των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία πειθαρχικών ποινών, ζητούν με νέα αναφορά τους προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -την οποία κοινοποιούν και στον Υπουργό και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών- δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων στον Δήμο Βόλου – Μ. Πατσιαντάς, Θ. Κλημόπουλος, Ν. Οικονόμου, Φ. Λαμπρινίδης, Ν. Στόικος, Ε. Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκης, Μ. Δραμητινός, Λ. Κατσιαλής, Φ. Κοκκινάκη, Κ. Γαργάλας, Ν. Κανελλής –  σε συνέχεια του εγγράφου τους που είχαν στείλει στις 15.10 2018.
Οι δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι καταγγέλλουν, με συγκεκριμένα στοιχεία, ενδεικτικά 26 θλιβερά συμβάντα, σε αντίστοιχες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, από τα οποία αποδεικνύεται, κατά τρόπο αναμφισβήτητο, η καταρράκωση του Δημοτικού Συμβουλίου και η υπονόμευση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας, αλλά και ο εκφοβισμός, η σπίλωση της τιμής και της υπόληψης και η προσπάθεια εξευτελισμού της αξιοπρέπειας των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, καθώς και οποιουδήποτε δεν δηλώνει υποταγή στο «καθεστώς» των διοικούντων τον Δήμο. Όπως μάλιστα επισημαίνουν, λίγες μόλις ώρες μετά από την κατάθεση της αναφοράς τους, το Δημοτικό Συμβούλιο χτες έζησε, για μια ακόμη φορά, εκφυλιστικές καταστάσεις, με τον Πρόεδρο του Σώματος να διεκπεραιώνει και πάλι τον απεχθή ρόλο που του είχε αναθέσει ο «σκηνοθέτης» του κακόγουστου σώου.
«Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου», τονίζουν χαρακτηριστικά στην αναφορά τους οι δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι, «πρωτοστατεί στην εμπρόθετη, συστηματική και ωμή καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων του νόμου και του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξαιτίας της παράνομης και καταχρηστικής συμπεριφοράς του, προκαλούνται απίστευτες και χωρίς ιστορικό προηγούμενο  καταστάσεις που καταγράφονται  σε όλα τα τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ, και έχουν οδηγήσει στη ραγδαία απαξίωση  του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεπώς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου έχει διαπράξει κατ’ επανάληψη, από δόλο, σοβαρή παράβαση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί από την κείμενη νομοθεσία και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, υπονομεύοντας την ομαλή λειτουργία του οργάνου και προκαλώντας μείζον ζήτημα αντιδημοκρατικής λειτουργίας του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της πόλης μας».
Οι δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι, εξάλλου, καταγγέλλουν τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το γεγονός ότι, παρά τον νόμο και το Σύνταγμα,  κωφεύει, επί τρεις μήνες, στην προηγούμενη αναφορά τους για συγκεκριμένα περιστατικά, που αποδείκνυαν την  κατάλυση κάθε νομιμότητας, θεσμικής διαδικασίας και έννοιας δημοκρατίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, και τη φίμωση των μειοψηφιών, ακόμα και με στέρηση του δικαιώματός τους να τοποθετούνται επί των θεμάτων, με ευθύνη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μουλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: