Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Το master plan και οι περιβαλλοντικοί όροι τα μεγάλα πλεονεκτήματα του λιμένος Βόλου

Τα θέματα του λιμανιού εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης με τις διοικήσεις του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και του Συλλόγου Λιμενεργατών, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η εφαρμογή του master plan, η δημιουργία μαρίνας, η επικείμενη λειτουργία της νέας πύλης στην οδό Αθηνών και η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης λιμένος στο Δήμο Βόλου. 

Σε δηλώσεις του κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι, τόσο το master plan, όσο και η Κοινή Υπουργική Απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία του λιμένος Βόλου, αποτελούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα σημαντικότερα «όπλα» που έχουν στη διάθεσή τους οι τοπικοί φορείς προκειμένου να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις από το νέο ΕΣΠΑ για την υλοποίηση επενδύσεων. Πρόκειται για δυο πλεονεκτήματα, όπως είπε, που θα πρέπει να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά για την ανάπτυξη και λειτουργία του λιμανιού προς όφελος της πόλης, της τοπικής κοινωνίας, των παραγωγικών δυνάμεων και των ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο του. 

Για το θέμα της μαρίνας, ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι, μετά τη σύγκλιση απόψεων για χωροθέτηση της επένδυσης στον κεντρικό προβλήτα, θα πρέπει ο ΟΛΒ να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έτσι ώστε, εάν και εφόσον προκύψει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ που είναι επίσης μέτοχος του λιμανιού. 

Σχετικά με το θέμα της νέας πύλης του εμπορικού λιμανιού, ο Πρόεδρος του ΟΛΒ Γ.Πρίγκος ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες διαμόρφωσης του κόμβου στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας και έως τις 10 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργίας της, ανακουφίζοντας τον κεντρικό ιστό της πόλης από την κίνηση βαρέων οχημάτων. 

Τέλος, για το θέμα της χερσαίας ζώνης ο κ.Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι ο Δήμος Βόλου διεκδικεί σταθερά την παραχώρηση τμημάτων, στα οποία ούτε αναπτύσσεται, ούτε πρόκειται να αναπτυχθεί κάποια λιμενική δραστηριότητα, αλλά αντίθετα αναπτύσσονται σημαντικές λειτουργίες της πόλης. 

Στη συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Λιμενεργατών ο κ.Σκοτινιώτης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων, από τον πρόεδρο Θωμά Κρητικό, για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για γενικότερα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: