Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα της “Πρωτοβουλίας των 5” στα Ιωάννινα με θέμα «Συμμετοχή του Πολίτη και Κοινωνική Οικονομία»

Την τέταρτη δημόσια εκδήλωσή της με θέμα «Συμμετοχή του Πολίτη και Κοινωνική Οικονομία», θα πραγματοποιήσει η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων» αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στα Ιωάννινα (αίθουσα Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών). Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι που συγκροτούν την «Πρωτοβουλία των 5»: Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος. 

Ειδικότερα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό εκπροσώπου προσκεκλημένων Δημάρχων της Αλβανίας και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κεντρική εισήγηση του Δημάρχου Ιωαννίνων Φ.Φίλιου. Στη συνέχεια θα μιλήσουν ο κ.Καμίνης με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», ο κ.Μπουτάρης με θέμα «Κοινωνία των Πολιτών», ο κ.Δημαράς με θέμα «Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες. Προϋποθέσεις για μια πραγματική ενδοδημοτική αποκέντρωση» και ο κ.Σκοτινιώτης με θέμα «Διαβούλευση και συμμετοχικές διαδικασίες. Προϋποθέσεις για μία προοδευτική Τοπική Αυτοδιοίκηση». Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις φορέων και συζήτηση με το κοινό. 

Οι προτάσεις προς την πολιτεία και τους πολίτες για την ενίσχυση των συμμετοχικών διαδικασιών και τη σημασία της ουσιαστικής παρέμβασης των τοπικών κοινωνιών σε μείζονα τοπικά θέματα, που θα διατυπωθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου των 5 Δημάρχων, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. 

Τόσο η ημερίδα, όσο και η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω live streaming στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://prv5.gr

Υπενθυμίζεται ότι η «Πρωτοβουλία των 5» έχει ήδη υλοποιήσει τρεις δημόσιες παρεμβάσεις, στο Βόλο με θέμα την κοινωνική πολιτική, στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ανάπτυξη και στην Πάτρα με θέμα τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το δημότη. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, απομένει η διοργάνωση μίας ακόμη ημερίδας στην Αθήνα με θέμα «Μεταρρύθμιση στην Τ.Α.: Οικονομική/διοικητική αυτοτέλεια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: