Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

«Επιλογή Ευθύνης»: Με διχαστικό λόγο και με το ζωνάρι διαρκώς λυμένο για καβγά δεν λύνονται τα προβλήματα της πόλης



«Με διχαστικό λόγο και με το ζωνάρι διαρκώς λυμένο για καβγά δεν λύνονται τα προβλήματα της πόλης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», αναφερόμενο στη χθεσινή δήλωση  του Δημάρχου Βόλου κ.Μπέου και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα έργα στη Δημητριάδος και την Ιάσονος. Ολόκληρη η  ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Δεν θα σχολιάσουμε τη δήλωση του κ.Μπέου, με   τη γνωστή πια αγοραία φρασεολογία στην οποία καταφεύγει κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ούτε θα επανέλθουμε στις προτάσεις που καταθέσαμε και στις θέσεις που τεκμηριωμένα διατυπώσαμε, τόσο  στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όσο  και στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε σχέση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προωθεί η Δημοτική Αρχή.

Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι όσοι σταθερά και με συνέπεια υποστηρίζουμε την ανάγκη χειραφέτησης της τοπικής αυτοδιοίκησης από το κράτος και τα κόμματα, μόνο να επιχαίρουμε δεν μπορούμε από την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση.  Είχαμε άλλωστε εγκαίρως και με αίσθημα ευθύνης επισημάνει ότι η αλαζονεία, ο ετσιθελισμός και η περιφρόνηση της νομιμότητας,  θα οδηγήσουν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα απ’ αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκει ο κ. Μπέος: θα οδηγήσουν, δηλαδή, στην αμφισβήτηση της θεσμικής αυτονομίας του Δήμου και στην υπονόμευση του  δικαιώματος του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει κυρίαρχο λόγο για τα μεγάλα θέματα της  πόλης.

Ο κ.Μπέος θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η δήθεν επίδειξη πυγμής, ο διχαστικός λόγος, η ενοχοποίηση κάθε διαφορετικής άποψης, οι απειλές  και η προσωπική σπίλωση οποιουδήποτε δεν δηλώνει υποταγή  στη “νέα τάξη πραγμάτων” που ονειρεύεται, μπορεί ενδεχομένως, σε ορισμένες περιπτώσεις, να δημιουργεί πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη, θα αποδειχθεί ωστόσο παντελώς αδιέξοδη. Με το ζωνάρι διαρκώς λυμένο για καβγά δεν λύνονται τα προβλήματα της πόλης.  Στο χέρι της Δημοτικής Αρχής είναι να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία, ώστε οι όποιες κυκλοφοριακές αλλαγές να προχωρήσουν με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και με σεβασμό στη νομιμότητα και τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: