Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Δημόσια συγνώμη από τη Διεύθυνση των ΚΕΠ για την ταλαιπωρία συμπολίτη

Δημόσια συγγνώμη από συμπολίτη ο οποίος δεν εξυπηρετήθηκε από το προσωπικό του ΚΕΠ της οδού Ιάσονος, λόγω εσφαλμένης ανάγνωσης της νομοθεσίας, ζητά ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΚΕΠ Δήμου Βόλου, κ.Γ.Στούμπος. Για το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στο ΚΕΠ, ο κ.Στούμπος ενημέρωσε εγγράφως την αρμόδια Αντιδήμαρχο, κ.Νατάσα Οικονόμου. 

Σύμφωνα με την αναφορά, πολίτης προσήλθε σήμερα στο ΚΕΠ, ζητώντας την επικύρωση αντιγράφου οικοδομικής άδειας. Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ και η προϊσταμένη του Τμήματος αρνήθηκαν την επικύρωση, στηριζόμενοι σε λάθος διάταξη, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων. Ο συμπολίτης δικαιολογημένα επέμενε για την επικύρωση, δημιουργήθηκε ένταση και οι εργαζόμενοι ειδοποίησαν τον Προϊστάμενο να μεταβεί επί τόπου. Αφού του δόθηκε η διάταξη, βάσει της οποίας οι υπάλληλοι δεν επικύρωναν το προσκομιζόμενο έγγραφο, ο κ.Στούμπος αποφάνθηκε ότι σωστά έπραξαν και αρνήθηκαν την επικύρωση. Επιστρέφοντας, ωστόσο, στο γραφείο του και αφού διερεύνησε με ηρεμία την ορθότητα ή μη των προαναφερόμενων ενεργειών, διαπίστωσε ότι ο πολίτης είχε απόλυτο δίκιο στην απαίτηση  και επιμονή του για την επικύρωση του εγγράφου. Από το αρχείο της Υπηρεσίας εντοπίστηκε το κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο κ.Στούμπος κάλεσε και ζήτησε προσωπικά συγγνώμη, ενώ στο έγγραφό του προς την κ.Οικονόμου επισημαίνει την ανάγκη να ζητηθεί και δημόσια συγνώμη, καθώς το περιστατικό διαδραματίσθηκε σε δημόσιο χώρο. 

Η κ. Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το χειρισμό του περιστατικού από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης ΚΕΠ, καθώς, όπως δήλωσε, «η έκφραση δημόσιας συγνώμης είναι θέμα ηθικής τάξεως, αφενός για την ικανοποίηση του δημότη και την προστασία της δημόσιας εικόνας του, αφού στο περιστατικό ήταν παρόντες και άλλοι πολίτες, αφετέρου γιατί η δημόσια διοίκηση πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και αρχές, σεβόμενη τον πολίτη και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: