Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Δήμος Βόλου: Να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας στον εθνικό δρόμο Βόλου-Πορταριάς, στη θέση «Επισκοπή»

Την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της ομαλής κυκλοφορίας στον εθνικό δρόμο Βόλου-Πορταριάς, στη θέση «Επισκοπή», προκειμένου να καταστεί δυνατή και η επανέναρξη των δρομολογίων της αστικής γραμμής Νο.7 προς Άλλη Μεριά και Νο.4 προς Κατηχώρι, υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρινίτσας κ.Γιάννης Γκουντέλιας σε έγγραφό του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο κ.Γκουντέλιας, μετά από προφορική διαμαρτυρία κατοίκων των χωριών Άνω Βόλου, Σταγιατών, Κατηχωρίου, Ανακασιάς και Άλλης Μεριάς, για την ξαφνική περικοπή δρομολογίων της αστικής γραμμής Νο.7 προς Άλλη Μεριά και Κατηχώρι Νο.4, διαπιστώθηκε ότι:
Στον εθνικό δρόμο Βόλου-Πορταριάς, στη θέση «Επισκοπή» (διασταύρωση προς Άλλη Μεριά) η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προφανώς από λάθος, απομάκρυνε πινακίδες τις οποίες η ίδια (Δ.Ε.Σ.Ε.) εδώ και χρόνια είχε τοποθετήσει. Οι πινακίδες αυτές επέτρεπαν την κυκλοφορία οχημάτων στην κάθοδο από Πορταριά προς Άλλη Μεριά και στο ίδιο σημείο την κυκλοφορία από Άλλη Μεριά προς Βόλο, μέσω της εθνικής οδού.
Έτσι ουσιαστικά διαταράχτηκε η ομαλή κυκλοφορία σ’ ένα νευραλγικό σημείο όπου τα τροχοφόρα που κατεβαίνουν από το Πήλιο δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δρόμο προς Βόλο μέσω Άλλης Μεριάς ή αναγκάζονται να παρανομούν, αφού απαγορεύτηκε η στροφή προς Άλλη Μεριά.
Σήμερα περίπου το 70% της κυκλοφορίας από Πήλιο προς Βόλο διεξάγεται μέσω Άλλης Μεριάς. Στο σημείο αυτό από το 1999 που ιδρύθηκε ο Δήμος Πορταριάς, δεν υπήρξε ποτέ διπλή γραμμή και η υπηρεσία σας είχε τοποθετήσει πινακίδες κατεύθυνσης προς Άλλη Μεριά και προς Βόλο.
Η διασταύρωση αυτή θεωρείται ασφαλής με καλή ορατότητα και από το 1999 μέχρι σήμερα δεν έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα.
Πριν δύο χρόνια, συνεργείο της υπηρεσίας σας προέβη στην διαγράμμιση της εθνικής οδού και από λάθος η διπλή γραμμή κάλυψε και το συγκεκριμένο σημείο. Μετά από διαμαρτυρία μας, η γραμμή έγινε πάλι διακεκομμένη αφού καλύφθηκε τμηματικά με μαύρη μπογιά, ίχνη της οποίας είναι ορατά και σήμερα.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας προς Βόλο μέσω Άλλης Μεριάς έχει πολλαπλές συνέπειες για την περιοχή και δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στο στενό και με πολλές στροφές εθνικό δρόμο προς Βόλο, μέσω Άνω Βόλου και Ανακασιάς και στη συνέχεια στις συνοικίες Αγ. Γεώργιος και Αγ. Παρασκευή του Βόλου που οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν.
Συγκεκριμένα:
• Περικόπτονται τα δρομολόγια των αστικών γραμμών.
• Διακόπτονται ή παρεμποδίζονται τα δρομολόγια των σχολείων, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
• Τα απορριμματοφόρα και τα άλλα δημοτικά αυτοκίνητα που ξεκινούν από Πορταριά, προσεγγίζουν την Άλλη Μεριά μόνο μέσω Βόλου ή παρανομώντας.
• Ο κάτοικος ή επισκέπτης που κατευθύνεται από Πήλιο προς Άλλη Μεριά είναι αναγκασμένος να παρανομήσει ή να φθάσει στον προορισμό του μέσω Βόλου.
Γενικότερα απομονώνεται η Άλλη Μεριά από τις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς στην οποία ανήκει.
Ο κ.Γκουντέλιας ζητεί να επανατοποθετηθούν άμεσα οι πινακίδες και να επιτραπεί στο αστικό ΚΤΕΛ η πραγματοποίηση των δρομολογίων που περικόπηκαν. Παράλληλα υπογραμμίζει την ανάγκη η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας να προβεί στην διαγράμμιση του εθνικού δρόμου και σε όποιες άλλες ενέργειες είναι αναγκαίες προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο νευραλγικό σημείο αυτό, ενόψει και της αυξημένης τουριστικής κίνησης λόγω καλοκαιριού.
          

Δεν υπάρχουν σχόλια: