Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Στηρίζουμε τη διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής παράδοσης της κάθε περιοχής

Την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η παρούσα Δημοτική Αρχή στη διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής παράδοσης και της παραγωγικής ταυτότητας της κάθε περιοχής, πιστεύοντας ακράδαντα ότι αυτή ακριβώς η διαφορετικότητα αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Βόλου, υπογράμμισε, για μία ακόμη φορά σήμερα, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την αναβίωση του εθίμου «Οι Μάηδες» στη Μακρινίτσα. 

Ο κ.Σκοτινιώτης έφθασε στη Μακρινίτσα συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, και κατευθύνθηκε στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι συντελεστές και τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές της Μαγνησίας, περίπου εκατό άτομα, μεταξύ των οποίων και οι γλεντιστάδες της Μυτιλήνης, οι οποίοι βρίσκονται στο Βόλο για το αφιέρωμα στο λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο. Αμέσως μετά ξεκίνησε η πομπή με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας, που είχε κατακλυστεί από ντόπιους και επισκέπτες. 

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση για την αναπαράσταση του εθίμου, κάθε καλοκαίρι στη Μακρινίτσα, προσελκύει πλήθος επισκεπτών, καθώς αποτελεί μοναδικό δρώμενο με θέαμα και δράση, αλλά και με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Οι «Μάηδες» συμβολίζουν την αναγέννηση της φύσης και της ζωής, την Άνοιξη. Πρόκειται για μία από τις καθιερωμένες επί σειρά ετών εκδηλώσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν «ξεθώριασαν», αλλά αντίθετα ενισχύθηκαν και αναβαθμίστηκαν, στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου Βόλου. 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ.Σκοτινιώτης απηύθυνε συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον άνθρωπο ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την αναβίωση των «Μάηδων», τον τέως Πρόεδρο της Κοινότητας Μακρινίτσας Σπύρο Κουϊκούμη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν μια σημαντική προσωπικότητα της Μακρινίτσας που πάντοτε πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: