Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Σφοδρή καταιγίδα 23,2 χιλιοστών βροχής ανά τ.μ. στο Βόλο

Σφοδρή καταιγίδα, με ιδιαίτερη ένταση κυρίως στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία, σημειώθηκε, νωρίς το απόγευμα, και έθεσε σε συναγερμό τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων. Συγκεκριμένα, μέσα σε 45΄, έπεσαν τα 2/3 της βροχής του μήνα, καθώς από τις 3:55μμ ως τις 4:40μμ, έπεφταν 23,2 χιλιοστά βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ χαλάζι έπεσε στις περιοχές της Ν. Δημητριάδας, του Καραγάτς και της Ν. Ιωνίας.

Παρά το γεγονός ότι στο σημερινό δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δεν υπήρχε ειδική αναφορά στην περιοχή της Θεσσαλίας ως επίφοβης περιοχής, τόσο η Υπηρεσία Καθαριότητας υπό το συντονισμό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, όσο και η ΔΕΥΑΜΒ, βρίσκονταν σε επιφυλακή, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα, με 12 συνεργεία συνολικά, τα οποία βρέθηκαν, σε 10΄- 15΄, σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε εντοπισμένα από την προηγούμενη εμπειρία σημεία, όπως στη Λαρίσης – Νεαπόλεως, μπροστά στο Δημαρχείο, στη Λαμπράκη - στο δεξί ρεύμα προς Λαρίσης, στην περιοχή των Παλαιών - στα ψαράδικα, μπροστά στο στρατόπεδο Γεωργούλα, στη Φιλικής Εταιρίας. Αλλά και σε άλλα σημεία, όπως στη 2ας Νοεμβρίου - από Παγασών ως Ξενοφώντος, στους Αγ. Αναργύρους - στη Μπότσαρη και την Αλαμάνας, στην περιοχή Τσαλαπάτα, όπου χρειάστηκε και η συνδρομή φορτωτή για την απομάκρυνση χωμάτων που έπεσαν από τον παρακείμενο λοφίσκο, στην Αγ. Δημητρίου και Αναλήψεως – από το στάδιο ως την Ιωλκού. Δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα στην παραλιακή των Αλυκών, όπου πρόσφατα η ΔΕΥΑΜΒ είχε ολοκληρώσει τεχνική παρέμβαση στα φρεάτια ακαθάρτων, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες για τη συλλογή και όμβριων υδάτων. Σε ένα σημείο παρουσιάστηκε πρόβλημα, όπου χρειάστηκε παρέμβαση με μηχάνημα, καθώς ομπρελοκαθίσματα καταστηματαρχών έκλειναν τη διέξοδο προς τη θάλασσα. Στις 5:00μμ, αποκαταστάθηκε ο έλεγχος σε όλα τα σημεία. Στη συνέχεια και ως αργά το βράδυ, συνεργεία με χειρόσκουπες και οι μηχανικές σκούπες προέβησαν στον καθαρισμό από φερτές ύλες, σε διάφορα σημεία.

Η Αντιδήμαρχος Ν.Οικονόμου ευχαρίστησε το διοικητή της Πυροσβεστικής, κ. Μ.Πόζογλου για τη σημαντική συνδρομή της Υπηρεσίας του και την άψογη συνεργασία για την αντιμετώπιση των περιστατικών, καθώς και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για την κινητοποίησή της. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: