Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Γόνιμη συνεργασία του Δήμου Βόλου με το Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ.Λάμπρο Παρασκευά και μέλη του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «Μάγνητες Τυφλοί», είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, για μία ακόμη φορά, για τα θέματα που τους απασχολούν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας που οικοδομήθηκε τα τρία προηγούμενα χρόνια μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Βόλου και του προεδρείου του Σωματείου κι είχε ως αποτέλεσμα την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Δήμο και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων στην πόλη. 

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας», υπογράμμισε ο κ.Σκοτινιώτης, «επιδιώξαμε τη σταθερή και επί της ουσίας συνεργασία με τους φορείς που εκπροσωπούν του τυφλούς της περιοχής μας και συγκεκριμένα με το σύλλογο “Μάγνητες – Τυφλοί”. Αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία τα προβλήματα των συμπολιτών με αναπηρία όρασης και γι’ αυτό προωθήσαμε τη σταδιακή αντιμετώπισή τους, στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου, ώστε η πόλη να καταστεί φιλική γι’ αυτούς». 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, ο Δήμος Βόλου προχώρησε στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος 50 ηχητικών φαναριών για τους τυφλούς, σε κόμβους σηματοδότησης που βρίσκονται στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία και, κατόπιν συνεργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τον Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί», ορίσθηκαν οι ήχοι σε κάθε κόμβο. Επίσης, υλοποιήθηκε η παρέμβαση που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Σωματείου και αφορούσε τις αναγκαίες εργασίες υποβίβασης του πεζοδρομίου για την τοποθέτηση κινητής ράμπας στη συμβολή των οδών Εθνικών Αγώνων με Ισιδώρου 44, στην Νέα Ιωνία, όπου βρίσκονται τα γραφεία των «Μάγνητων Τυφλών». 

Σε ότι αφορά την κατασκευή ανάγλυφων διαγραμμίσεων στα πεζοδρόμια της πόλης, επισημάνθηκε ότι, όπου πραγματοποιήθηκε νέο έργο, όπως για παράδειγμα η επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων και η δημιουργία όλων των νέων πλατειών, εφαρμόστηκαν και τηρήθηκαν οι προδιαγραφές σε θέματα κατασκευής ραμπών πρόσβασης και οδηγού τυφλών. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν το Σωματείο και μεταξύ άλλων ζητήθηκε να τεθεί ως προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος η ύπαρξη καταλόγων τυπωμένων με το σύστημα γραφής Braille, ώστε να είναι «προσβάσιμοι» από τα άτομα με αναπηρία όρασης. Επίσης, υπογραμμίστηκε η σημαντική υποστήριξη που προσφέρει το Σωματείο σε κοινωνικές δράσεις του Δήμου Βόλου, όπως η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με είδη τα οποία παρέχονται σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη. 

Τον κ.Σκοτινιώτη συνόδευαν οι: Απ.Παπατόλιας, Φ.Λαμπρινίδης, Κ.Μπαρμπουδάκη, Χ.Αγκρή, Δ.Κουτσός, Κ.Βιδανόπουλος και Α.Μπέκος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: