Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Το παρασκήνιο και τα χρίσματα δεν με αφορούν

Με αφορμή αναφορές στο όνομά του από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στη συνέλευση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Βόλου, την Κυριακή στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει σε δήλωσή του τα ακόλουθα:  «Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την έξω από κάθε κανόνα πολιτικής δεοντολογίας εμπλοκή του ονόματός μου στις χθεσινές εσωτερικές διαδικασίες της ΔΗΜ.ΤΟ Βόλου της Ν.Δ. Αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω, για πολλοστή φορά, ότι δεν έχω καμία σχέση με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ότι ουδέποτε επιζήτησα χρίσμα οποιουδήποτε κόμματος, ούτε φυσικά της Ν.Δ. Αντίθετα μάλιστα, αντιμετώπισα την υποψηφιότητα του κ.Μ.Μιτζικού με ιδιαίτερη διακριτικότητα και δεν είχα δυσκολία να επισημάνω  και δημόσια την ευπρέπεια και  το πολιτικό του ήθος. 

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, αυτό που επιβεβαιώνουν είναι ότι οι εποχές της κομματικής χειραγώγησης της Τ.Α. έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και όσοι επιμένουν σε αυτή την αντίληψη, απλώς θα διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της εμμονής τους. Αν πάντως κάποια στελέχη της Ν.Δ. ψάχνουν για παρασκήνιο και υπόγειες διαδρομές, ξέρουν πολύ καλά πού θα πρέπει να τα αναζητήσουν. 

Υπενθυμίζω ότι από τον Γενάρη, οπότε ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, έκανα απολύτως σαφές ότι στόχος μας είναι μια μεγάλη, καθαρά αυτοδιοικητική συμμαχία ευθύνης για το Βόλο και την προοπτική του, στην οποία έχουν θέση όλες οι δημιουργικές και αναγεννητικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, με βάση ένα κοινό προγραμματικό και αξιακό πλαίσιο, πέρα από στείρες κομματικές προκαταλήψεις και άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος. Μια συμμαχία που θα εγγυάται την πορεία του Δήμου μας την επόμενη μέρα, κλείνοντας το δρόμο σε δυνάμεις  που βλέπουν το Δήμο σαν λάφυρο και το μόνο που του επιφυλάσσουν, είναι η πλήρης ανυποληψία και η απαξίωση. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε με τη συνάντησή μας, στο φως της ημέρας, με τον κ.Απ.Παπατόλια και την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών. 

Τα μηνύματα που έρχονται από την καθημερινή επικοινωνία με τους συμπολίτες μας, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου, δημιουργούν την πεποίθηση ότι στο δρόμο  που ανοίξαμε θα  συναντηθούμε ακόμη περισσότεροι πολίτες και συλλογικότητες, με μόνο κριτήριο την αγάπη για τη μείζονα πόλη μας και την πίστη στην αξία μιας ενεργούς, δημιουργικής και πρωταγωνιστικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χειραφετημένης από   τα κόμματα, το κράτος και τα άδηλα συμφέροντα. Όσο οι άλλες δυνάμεις συνεχίζουν να ετεροπροσδιορίζονται και να αντιδρούν σπασμωδικά,  τόσο θα αναπτύσσεται  η δυναμική της δημοτικής μας παράταξης,  που θα αποτελέσει το πλειοψηφικό ρεύμα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: