Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Συναυλία αλληλεγγύης στην Παλαιά Ηλεκτρική για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη

Συναυλία για την οικονομική και κοινωνική ενίσχυση οικογενειών της πόλης που έχουν ανάγκη, διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού με τους εθελοντές και συγκεκριμένα οι διαμεσολαβητές του Δικτύου Υποστήριξης Νέων και Οικογένειας (Δ.Υ.Ν.Ο.) σε συνεργασία με τον Α΄Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου, αύριο Κυριακή 23 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Στη συναυλία με τίτλο «Με άρωμα αναμνήσεων…» συμμετέχουν αφιλοκερδώς η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου με τη συνοδεία στο πιάνο της Αννίτας Λεφάκη και η σοπράνο Κατερίνα Αποστολοπούλου με τη συνοδεία στο πιάνο της Νεκταρίας Παπαδημητρίου, ενώ θα χορέψουν ο Θέμης Μυλωνάς και η Φανή Παναγιωτίδου. Η πρόσκληση έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ποσό που θα διατεθεί αποκλειστικά  για την ενίσχυση των οικογενειών, για τις οποίες επίσης στην είσοδο της Παλιάς Ηλεκτρικής θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής από τους εθελοντές – διαμεσολαβητές του Δ.Υ.Ν.Ο.
Τι είναι το Δίκτυο Υποστήριξης Νέων Οικογένειας (Δ.Υ.Ν.Ο)
Το Δ.Υ.Ν.Ο  είναι μια σχετικά  καινούργια  δράση υποστήριξης οικογενειών που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Είναι οργανωμένη σε αποκλειστικά εθελοντική βάση και ξεκίνησε αρχικά, πριν από δύο χρόνια περίπου, σαν μια ευρύτερη προσπάθεια φορέων της πόλης και της τοπικής Εκκλησίας. Στη συνέχεια πήρε τη σημερινή μορφή λειτουργίας με αποκλειστική οργανωτική υποστήριξη από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Είναι μια μικρή αλλά σημαντική προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας  να δώσει απαντήσεις και λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα και ανάγκες που βασανίζουν οικογένειες  συμπολιτών μας. Όπως τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ.Παντσάς, «σε μια χρονική περίοδο που η φτώχεια μαστίζει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στα παιδιά, η Πολιτεία, οι κοινωνικοί φορείς, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, και γενικότερα οι έχοντες οικονομική δυνατότητα, επιβάλλεται να σταθούν αρωγοί και να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη. Βασική ιδέα και στόχος του Δ.Υ.Ν.Ο είναι να  φέρει κοντά όσους έχουν την επιθυμία να προσφέρουν  κάποια βοήθεια με όσους έχουν την ανάγκη να λάβουν αυτήν την έμπρακτη συμπαράσταση. Αυτό γίνεται εδώ και πάνω από χρόνο με τους  περίπου 15  Εθελοντές- Διαμεσολαβητές οι οποίοι έχουν ενημερωθεί κατάλληλα ώστε να διοχετεύουν την όποια βοήθεια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη. Οι προς ενίσχυση οικογένειες επιλέγονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου και η όλη διαδικασία είναι απόλυτα διακριτική. Οικογένειες, φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν κάποια οικονομική δυνατότητα και έχουν κοινωνική ευαισθησία μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο, να αναλάβουν, διά των διαμεσολαβητών και όχι άμεσα, την στήριξη παιδιών οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού, στέρησης στοιχειωδών μέσων για την εκπαίδευσή τους, ένδυσης, θέρμανσης  κλπ. Η προώθηση της συνοχής και της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών, είναι  στοιχεία απαραίτητα στην εποχή μας για την κοινωνική γαλήνη, την ευημερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στην ανάγκη αυτή αρκετοί συμπολίτες μας απάντησαν έμπρακτα  έδειξαν ενδιαφέρον για την υποστήριξη αυτής της δράσης, ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα και έχουν γίνει αρωγοί  των ενδεών οικογενειών».
Η εκδήλωση οργανώνεται αποκλειστικά από τους Εθελοντές-Διαμεσολαβητές με την ευθύνη και τη συμπαράσταση του Α΄Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης για την περαιτέρω ανακούφιση αυτών των οικογενειών. «Εθελοντές, Σοροπτιμίστριες και καλλιτέχνες αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η συμμετοχή και η συμπαράσταση είναι ένα πρώτο καλό βήμα στο μακρύ και δύσκολο δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής και θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε θερμά μαζί με όλους εκείνους που από πέρυσι μέχρι φέτος στήριξαν και στηρίζουν με θαυμαστή αυταπάρνηση τις οικογένειες που έχουν επιλεγεί από τις υπηρεσίες του Δήμου για να υποστηριχτούν» δήλωσε ο κ Παντσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: