Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Ανάγκη για δημοκρατικό μέτωπο ευθύνης για το Βόλο και την προοπτική του

Την άμεση και επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθεί στο Δήμο Βόλου ένα δημοκρατικό μέτωπο ευθύνης για το Βόλο και την προοπτική του, αλλά και για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξελίξεων που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, σε σημερινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”. Εξέφρασε, ωστόσο, τη βεβαιότητα ότι η κοινωνία του Βόλου θα υπερασπιστεί την ιστορία, τη δημοκρατική παράδοση, τον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια της πόλης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους Β.Λυριτζή και Δ.Οικονόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε συγκεκριμένα τα εξής: “Στο Βόλο επιχειρείται ένα πείραμα, συγκροτείται ένα μαύρο μέτωπο Χρυσής Αυγής - η οποία μάλιστα είναι πιο επικίνδυνη γιατί εμφανίζεται μεταμφιεσμένη ή κρυπτόμενη -, νύχτας και λοιπών παρεμφερών δυνάμεων, που εάν και σε όποιο βαθμό πετύχει, νομίζω πως θα είναι προπομπός για πολύ οδυνηρές εξελίξεις για την πόλη και τη χώρα. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η μάχη των δημοτικών εκλογών στο Βόλο δεν έχει μόνο τοπικά χαρακτηριστικά. Και πρέπει να το αντιληφθούν αυτό τα κόμματα σε κεντρικό επίπεδο, τα οποία παρατηρούν τα τεκταινόμενα στο Βόλο αμέριμνα, απερίσκεπτα και με αβάσταχτη ελαφρότητα, επιμένοντας μέσω των υποψηφίων τους σ’ ένα μονομέτωπο αγώνα κατά της Δημοτικής Αρχής.

Στο Βόλο γίνεται πείραμα ενός μαύρου μετώπου. Και θέλω να το επισημάνω αυτό, έχω μια ευθύνη να μιλήσω καθαρά επειδή έχω μακρά θητεία στα δημόσια πράγματα, δεν μ’ ενδιαφέρει η προσωπική μου επιβίωση. Είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει, δεδομένου οτι έχω ένα πλούσιο βιογραφικό. Αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία κι απέναντι στη δημοκρατία να επισημάνω αυτό που παίζεται στο Βόλο. Και να ζητήσω από τους συμπολίτες μου, που είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουν στο τέλος, να υπερασπιστούν την ιστορία, τη δημοκρατική παράδοση, τον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια της πόλης, αλλά και από τις κομματικές δυνάμεις της χώρας  να σταματήσουν να “σφυρίζουν” αδιάφορα. 

Αυτή τη στιγμή επιχειρείται αδίστακτη εκμετάλλευση του πόνου και της δικαιολογημένης οργής μιας κοινωνίας που είναι κυριολεκτικά “στα κεραμίδια”. Ο Βόλος έχει πληγεί όσο λίγες πόλεις, έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, λόγω και της ιδιαίτερης παραγωγικής του φυσιογνωμίας. Επιχειρείται ένα εμπόριο ελπίδας και μάλιστα με απόλυτα κυνικό τρόπο. Είμαι βέβαιος ότι η κοινωνία του Βόλου θα υπερασπιστεί την πόλη. Αλλά δεν πρέπει να υποτιμούμε τους όποιους κινδύνους. 

Στο Βόλο επιβάλλεται να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο ευθύνης για την προοπτική της πόλης ενόψει της επόμενης κρίσιμης πενταετίας, την οποία, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, μόνο η παρούσα Δημοτική Αρχή και ο συνδυασμός μας μπορούν να εγγυηθούν. Περιμένω, επίσης, και από τους άλλους υποψηφίους να συμβάλουν σε μια δημιουργική προοπτική για την πόλη. Ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ βαυκαλίζεται ότι έχει διασφαλίσει μια ασφαλή και εύκολη νίκη, ποντάροντας στα υψηλά εκλογικά ποσοστά που πράγματι πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Βόλου στις εκλογές του 2012. Έχει αυτή την αυταπάτη. Ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. αντιμετωπίζει με μια απίστευτη αβροφροσύνη τον κ. Μπέο, τον οποίο είναι φανερό ότι ισχυροί μηχανισμοί της Ν.Δ. συνειδητά τροφοδοτούν. Και ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ ζει τη δικιά του προσδοκία ότι θα καταλάβει τα “χειμερινά ανάκτορα” ξεχνώντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να προλάβουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: