Ένα ακόμη σημαντικό έργο που θα συμβάλει στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών διανομής νερού στην Αγριά, επαρκούς ποσότητας και καλής ποιότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος των έργων και παρεμβάσεων που υλοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ στους τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης. Πρόκειται συγκεκριμένα για το έργο «Ενοποίηση δεξαμενών Αγριάς», συνολικής δαπάνης 142.500 €, που θα καλυφθεί εξ ιδίων πόρων της Επιχείρησης. Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, η οποία υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Όθρυς Α.Τ.Ε.», το έργο αναμένεται να παραδοθεί εντός προθεσμίας τριών μηνών.
Όπως τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης «η ΔΕΥΑΜΒ υλοποιεί στην Αγριά μια μείζονα παρέμβαση στον τομέα της αποχέτευσης και της ύδρευσης, με την οποία αντιμετωπίζονται δραστικά σοβαρά προβλήματα που ταλαιπώρησαν στο παρελθόν τους κατοίκους και στάθηκαν εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου».
Με την υλοποίηση του έργου ενοποίησης των δεξαμενών, το υδραγωγείο της Αγριάς αποκτά όγκο δεξαμενών κεφαλής 700 κυβικών μέτρων, έναντι 100 κυβικών μέτρων που διαθέτει σήμερα, και επομένως ικανοποιητικές δυνατότητες διαχείρισης κάθε βλάβης, είτε στο δίκτυο διανομής, είτε στην παραγωγή νερού. Παράλληλα, με το έργο αυτό εξασφαλίζεται ο αυτόματος έλεγχος και η αυτόματη λειτουργία του υδραγωγείου της Αγριάς από το Κέντρο Ελέγχου της ΔΕΥΑΜΒ.
Ειδικότερα το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:
- Την αποκατάσταση των διαρροών στις δεξαμενές και την δημιουργία μαιανδρικής ροής για τις ανάγκες της απολύμανσης
- Την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την κατασκευή των σχηματισμών εισόδου εξόδου υπερχείλισης καθαρισμού και επικοινωνίας των δεξαμενών
- Την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού μετρήσεων, επικοινωνιών και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στις δεξαμενές
- Την ένταξη των δεξαμενών και των γεωτρήσεων του υδραγωγείου στο SCADA της ΔΕΥΑΜΒ
- Τον εξοπλισμό και θέση σε λειτουργία της γεώτρησης Σιώμου
Με την υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών αντιμετωπίζονται επαρκώς τα προβλήματα του υδραγωγείου, αίρονται οι συνθήκες δημιουργίας διακοπών υδροδότησης και δημιουργούνται συνθήκες παρακολούθησης και ελέγχου του υδραγωγείου ώστε να προλαμβάνονται κρίσιμες καταστάσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου