Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Ο Δήμος Βόλου στηρίζει το σωματειακό αθλητισμό, τον αθλητισμό των ΑμεΑ και το σχολικό αθλητισμό

Στην εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων ερασιτεχνών αθλητών και αθλητριών του 2013, που οργάνωσε ο τομέας Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η οποία εδώ και χρόνια έχει καταστεί θεσμός που συνεχώς αναβαθμίζεται. Μετά το σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ.Παύλου Μαβίδη, ο Δήμαρχος Βόλου καλωσόρισε τους εκατοντάδες παρευρισκομένους στην αίθουσα του νέου Κλειστού Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας. «Σε εποχές ισχνών αγελάδων, είναι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε, «να αποκτούμε νέους χώρους πολιτισμού, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ».

Και συνεχίζοντας, τόνισε: «Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός  αποτελεί βασικό κοινωνικό δικαίωμα ιδιαίτερα για τους νέους και κάνουμε  ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε το σωματειακό αθλητισμό, τον αθλητισμό των ΑμεΑ και το σχολικό αθλητισμό. Ο Δήμος Βόλου καταφέρνει με μεγάλες θυσίες και κρατάει ανοιχτές τις 89 αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει, όταν σε άλλους Δήμους πολλοί αθλητικοί χώροι παραμένουν κλειστοί.  Ταυτόχρονα, καταφέρνει να ενισχύει τη θέση του Βόλου στο διεθνή αθλητικό χάρτη, με τη φιλοξενία μεγάλων παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εθνικών αθλητικών διοργανώσεων, που και πρότυπα στη νεολαία δημιουργούν και την τοπική οικονομία τονώνουν σε μια εποχή που το έχει ανάγκη όσο ποτέ».
Στο χαιρετισμό του ο Π.Σκοτινιώτης συγχάρηκε τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις διακρίσεις τους, τους προπονητές, τους γονείς των αθλητών που τους στηρίζουν σε μια τόσο δύσκολη εποχή και τους ανθρώπους που στελεχώνουν τις Διοικήσεις των αθλητικών σωματείων, οι οποίοι δίνουν κυριολεκτικά την ψυχή τους για να αποτελούν τα σωματεία αυτά πραγματικές κυψέλες για χιλιάδες παιδιά του Δήμου μας. Συγχάρηκε επίσης και ευχαρίστησε τους εκατοντάδες εθελοντές που με αυτοθυσία στηρίζουν όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια: