Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία τίμησε τον Π.Σκοτινιώτη για τη φιλοξενία παγκόσμιων διοργανώσεων στο Βόλο

Ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης τιμήθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) στο πλαίσιο της γιορτής βράβευσης των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του 2013. Τα «KOE Awards» πραγματοποιήθηκαν χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 700 άτομα. Ανάμεσά τους, στελέχη της αθλητικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, και το σύνολο των ανθρώπων που υπηρετούν τα έξι αθλήματα της ΚΟΕ.

Ο κ.Σκοτινιώτης βραβεύτηκε, όπως και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο των ειδικών βραβεύσεων, για την προσφορά του στο μοναδικό γεγονός της φιλοξενίας στο Βόλο τριών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων επί τρεις συνεχόμενες χρονιές. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ.Δημήτρης Διαθεσόπουλος υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι ο Βόλος πέτυχε να καταρρίψει κάθε προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στην ανάληψη κορυφαίων αθλητικών γεγονότων, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, χάρις στην άριστη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, τους δεκάδες εθελοντές που αγκάλιασαν τις διοργανώσεις και τις υποδομές που διαθέτει η πόλη. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε ότι οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για την πόλη, καθώς έχουν ανοίξει ένα τεράστιο κεφάλαιο όσον αφορά τη φιλοξενία αθλητικών γεγονότων διεθνούς εμβέλειας, με σημαντικά θετικές επιπτώσεις στη διεθνή προβολή της και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. «Έχουμε καταφέρει, στα χρόνια αυτά, να αποδείξουμε ότι ο Βόλος της δημιουργίας, της ελπίδας, της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων είναι πάντοτε ζωντανός, έτοιμος να ανταποκριθεί, τόσο από πλευράς υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, σε κάθε μεγάλη πρόκληση. Να αποδείξουμε ότι ο Βόλος, ακόμη και σ’ αυτή την τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας εποχή, όχι μόνο στέκεται όρθιος, αλλά αναδεικνύεται και ως η πόλη των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανώσεις που φιλοξενήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Βόλο είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών τον Σεπτέμβριο του 2011, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων τον Αύγουστο του 2012 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών τον Αύγουστο του 2013. Επίσης, φιλοξενήθηκε το Παγκόσμιο Τουρνουά Πόλο Γυναικών “WORLD LEAGUE” την Άνοιξη του 2012. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «KOE Awards» ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός βράβευσαν, επίσης, από κοινού τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας Πόλο Νέων Γυναικών για την τρίτη θέση που κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του περασμένου Αυγούστου στο Βόλο. Τέλος, στο περιθώριο της εκδήλωσης συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης στο Βόλο, τον ερχόμενο Απρίλιο, του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Καταδύσεων Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών, δεδομένου ότι το Κλειστό   Δημοτικό Κολυμβητήριο του ΕΑΚ πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: