Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου

Με μια μεγάλη συναυλία ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους άπορους συμπολίτες, πέφτει η αυλαία των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου υπό τον τίτλο «Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ», που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο, στις συνοικίες και σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών, μαθητών, ερασιτεχνικών ομάδων και συλλόγων. Πρόκειται για  τη συναυλία που θα δώσουν ο γνωστός τραγουδοποιός Μπάμπης Τσέρτος, ο διακεκριμένος Βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο τραγουδοποιός Απόστολος Μόσιος και μικρό σχήμα της Εστουδιαντίνας στο νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 στις 8.30 το βράδυ.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες προσφέρθηκαν να παρουσιάσουν αφιλοκερδώςένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, με σκοπό τη στήριξη του Δημοτικού ΚοινωνικούΠαντοπωλείου. Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τη συναυλία δωρεάν. Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (γάλατα,ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, αλευρι, κονσερβες κλπ) για την ενίσχυση της δομής τουΔήμου που στηρίζει δυναμικά τους πιο ανήμπορους συμπολίτες μας.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολος Παντσάς επισήμανε χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης που προωθείται από το Δήμο Βόλου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης μας, παρουσιάζεται στο ολοκαίνουργιο θέατρο της Ν. Ιωνίας η συναυλία αυτή που καταδεικνύει την ανάγκη για συστράτευση σε έναν αγώνα υποστήριξης των ευπαθών ομάδων της πόλης μας και παράλληλα αποδεικνύει ότι οι καλλιτέχνες στέκονται αλληλέγγυοι στις ανάγκες της κοινωνίας. Τους ευχαριστούμε θερμά, γιατί εκτός από την άμεση συμβολή τους, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στην κοινωνία, ένα μήνυμα με ισχυρό διαμορφωτικό, παιδαγωγικόφορτίο, που μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι διαπλάθουμε μια καινούργια γενιά πιο ευαίσθητη, πιο ανθρώπινη και πιο συμμετοχική. Διότι, τώρα που οι γιορτές τελειώνουν, τα πολύχρωμα φώτα, οι γιρλάντες και τα λαμπάκια σιγά-σιγά θα μαζευτούν, καλό είναι να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι τα προβλήματα και οι δυσκολίες για πάρα πολύ κόσμο θα συνεχιστούν, ενδεχομένως και σε  σοβαρότερο βαθμό. Καλόν είναι να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδαγια όλους και να μην σταματήσουμε τις προσπάθειες που όλοι πρέπει να κάνουμε για να θωρακίσουμε την κοινωνία. Αντίθετα να τις επαυξήσουμε και να βελτιώσουμε αυτές τις προσπάθειες. Η συναυλία αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Η συναυλία σηματοδοτεί τη συνάντηση του πολυπράγμονα Μπάμπη Τσέρτου με τον πολυτάλαντο Ανδρέα Κατσιγιάννη, με τον Απόστολο Μόσιο και  με το μικρό σχήμα της Εστουδιαντίνας που θα παρουσιάσουν παλιά και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια. Ο Μπάμπης Τσέρτος, ο πρώτος επίσημος καλεσμένος της περίφημης ορχήστρας ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, συντρόφευσε στην πρώτη της συναυλία στο ανοιχτό θέατρο Νέας Ιωνίας πριν από ακριβώς 15 χρόνια! Από τότε ήταν σταθερός συνοδοιπόρος στους δίσκους της Εστουδιαντίνας, στους δικούς του και του Ανδρέα Κατσιγιάννη καταγράφοντας αξέχαστες μουσικές στιγμές, σπουδαίες ερμηνείες που συνεχίστηκαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε χώρους συναυλιακούς (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο θέατρο) αλλά και σε άλλους πιο μικρούς και ζεστούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Η σκέψη για επανεργοποίηση της κοινής δράσης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι αυτή η μουσική παρέα ξεκίνησε από τις γειτονιές και έγινε γνωστή από τη δράση της στη Νέα Ιωνία και το Βόλο, σαν μια παρέα στην αρχή, με φίλους και γνωστούς που μεγάλωσε και ξεπέρασε τα όρια της πόλης και του Νομού αλλά και της χώρας. Με κριτήριο τα ωραία τραγούδια, τα τραγούδια που άντεξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν και κυρίως τη διάθεση για διασκέδαση με καλά λαϊκά τραγούδια ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης μαζί με τον Απόστολο Μόσιο θα προσφέρουν  μια διαφορετική εμπειρία που θα αντέξει στο χρόνο και στη μνήμη όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: