Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Απ.Παντσάς: Να μην ισχύει πλαφόν δαπάνης συνταγογράφησης για τους γιατρούς των ΚΑΠΗ

Την ανάγκη αναθεώρησης της απόφασης σύμφωνα με την οποία τίθεται όριο δαπάνης συνταγογράφησης για τους γιατρούς των ΚΑΠΗ, επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολος Παντσάς σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ.Δημήτρη Κοντό.Ο κ.Παντσάς κάνει λόγο για ένα σημαντικό και μείζονος σημασίας πρόβλημα, δεδομένου ότι, με το προσωπικό, για κάθε γιατρό, όριο δαπάνης συνταγογράφησης (πλαφόν), οι γιατροί που απασχολούνται στα ΚΑΠΗ έχουν πλέον σημαντική δυσκολία να συνταγογραφούν τα φάρμακα των μελών των ΚΑΠΗ, καθώς πολύ γρήγορα το υπερκαλύπτουν. Όταν μάλιστα πρόκειται για καινούργιο γιατρό, όπως στην περίπτωση ενός εκ των δύο γιατρών του Δήμου Βόλου, τότε  η κατάσταση είναι αδιέξοδη.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου λειτουργεί οκτώ (8) παραρτήματα ΚΑΠΗ, στα έξι (6) εκ των οποίων λειτουργούν ιατρεία όπου παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες και πραγματοποιείται συνταγογράφηση από δύο ιατρούς, έναν Γενικό Ιατρό και έναν Ειδικό Παθολόγο. Το κόστος απασχόλησης των δύο ιατρών επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου. Με βάση καταγεγραμμένα στοιχεία, το έτος 2013 πραγματοποιήθηκαν 10.116 συνταγογραφήσεις σε ηλικιωμένα μέλη με χρόνια νοσήματα και προβλήματα αυτοεξυπηρέτησης.
           
«Επειδή οι υπηρεσίες που προσφέρονται από το Δήμο μας είναι πολύ σημαντικές για τους ηλικιωμένους δημότες μας, τους στηρίζουν και τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα της καθημερινής τους επιβίωσης και να μην καταλήξουν κοινωνικά αποκλεισμένοι, παρακαλούμε -ενδεχομένως με μια νέα απόφασή σας- να δώσετε τη δυνατότητα στους δύο ιατρούς να συνεχίσουν να συνταγογραφούν, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη στο πλαφόν της ιδιωτικής τους συνταγογράφησης, ο αριθμός και το κόστος συνταγών που εκδίδονται για τα μέλη των ΚΑΠΗ», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ.Παντσάς.

Η  επιστολή κοινοποιείται στους βουλευτές Ν.Μαγνησίας και στους γιατρούς του ΚΑΠΗ Βόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: