Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ηλ.Ξηρακιάς: Η κυβέρνηση και όχι ο Δήμος επέβαλε τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στα περίπτερα

Σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος καταβολής τέλους για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από τα περίπτερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Η. Ξηρακιάς διευκρινίζει τα ακόλουθα: Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες περιπτέρων δεν όφειλαν να πληρώνουν τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, διότι ήταν μια παραχώρηση προς ανάπηρους πολέμου. Σημειώνεται ότι η απαλλαγή αυτή ίσχυε μόνο για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει η κατασκευή του περιπτέρου, καθώς είχαν τη δυνατότητα να διατηρούν στον εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο και σε θέση που να εφάπτεται με το περίπτερο, μέχρι δυο (2) ψυγεία (παγωτών και αναψυκτικών), με την προϋπόθεση καταβολής ετήσιου τέλους χρήσης κοινοχρήστου χώρου ανά τεμάχιο και ανά ζώνη ανάλογα  με τη θέση του περιπτέρου.
Με διάταξη που ψηφίστηκε το 2012 (Ν4093/12) και ισχύει από 1/1/2014 καταργείται η ανωτέρω απαλλαγή και πλέον οι δικαιούχοι των θέσεων περιπτέρων (συμπεριλαμβανομένων και των Α.Μ.Ε.Α. και των πολύτεκνων στους οποίους παραχωρούνται απευθείας) υποχρεούνται στην καταβολή τέλους για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει η κατασκευή του περιπτέρου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν.1080/80.
Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση των περιπτεριούχων αλλά ο Δήμος Βόλου και η αρμόδια υπηρεσία έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν το νέο Νόμο. Σε διαφορετική περίπτωση οι υπάλληλοι θα είναι κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: