Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση του Δήμου Βόλου και του «Κοινού των Μαγνήτων» με τον Βολιώτη Καθηγητή της Ιατρικής στις ΗΠΑ Δ.Ηλιόπουλο

«Πόσο κοντά είμαστε στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για τον καρκίνο;», είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Βόλου και το  Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «Κοινόν των Μαγνήτων», με ομιλητή τον πολυβραβευμένο Βολιώτη ερευνητή, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA και Διευθυντή του Κέντρου Συστηματικής Βιο-ιατρικής (Center for Systems Biomedicine) στις ΗΠΑ, Δημήτρη Χαρ. Ηλιόπουλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Μετά το πέρας της ομιλίας, η οποία είναι προσαρμοσμένη για το ευρύ κοινό, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία ο κ. Ηλιόπουλος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος είναι μέλος του «Κοινού των Μαγνητών» και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Σωματείου να κάνει την ομιλία αυτή. Είναι γνωστός στην ιατρική κοινότητα των ΗΠΑ και έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία από διάφορους φορείς στην Αμερική για τις έρευνές του στο καρκίνο.  Σε ηλικία μόλις 30 ετών, εξαιτίας του ερευνητικού του έργου και της ποιότητας των δημοσιεύσεων του, εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο αντι-καρκινικό κέντρο Dana-Farber στην Βοστώνη. Προ μηνών μεταφέρθηκε από την Βοστώνη στο Λος Αντζελες, όπου εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες (UCLA), και ίδρυσε και διευθύνει το Κέντρο Συστηματικής Βιο-ιατρικής (Center for Systems Biomedicine) που έχει ως σκοπό την επιτάχυνση εξεύρεσης νέων θεραπειών για τον καρκίνο και άλλων ασθενειών. Το κέντρο αυτό αποτελεί ένα νέο μοντέλο βιο-ιατρικής έρευνας όπου δίνει την δυνατότητα σε ερευνητές σε πανεπιστημιακό περιβάλλον να κάνουν έρευνα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που βρίσκονται συνήθως σε μεγάλες εταιρίες βιοτεχνολογίας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει καλωσόρισμα του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη  και του προέδρου του Κοινού των Μαγνήτων  Απόστολου Ζουπανιώτη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή. Της κύριας ομιλίας του Δ. Ηλιόπουλου, θα προηγηθεί μια σύντομη παρουσίαση για το θέμα της αντιμετώπισης του καρκίνου και της κατάστασης στην Ελλάδα από τον ογκολόγο του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιώργο Ρήγα.
Μετά την ομιλία του Δ. Ηλιόπουλου θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις από τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, της Αντικαρκινικής Εταιρείας, των Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας και του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα», οι οποίοι υποστηρίζουν ευγενικά την εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: