Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο Δήμος Βόλου παραλαμβάνει τη δωρεά του συμπολίτη ζωγράφου Παλαιολόγου Θεολόγου

Μια λιτή τελετή παράδοσης και παραλαβής των πινάκων ζωγραφικής που απαρτίζουν τη δωρεά του βολιώτη ζωγράφου κ.Παλαιολόγου Θεολόγου προς τον Δήμο Βόλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Πρόκειται για μέρος της συλλογής του διακεκριμένου συμπολίτη καλλιτέχνη, ο οποίος, προ καιρού, γνωστοποίησε στον Δήμαρχο Βόλου την πρόθεσή του να δωρίσει στο Δήμο Βόλου 35 πίνακες ζωγραφικής, μεγάλων διαστάσεων, με τον όρο να εκτεθούν στη Ν. Ιωνία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εξέφρασε ομόφωνα την ευγνωμοσύνη του προς τον δωρητή, αποδεχόμενο τη δωρεά, αφού προηγήθηκε η καταγραφή των έργων από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ.Χρύσα Δραντάκη, παρουσία του ιδίου του καλλιτέχνη και του γιου του, Παναγιώτη Θεολόγου. Τα έργα αυτά αντιπροσωπεύουν την έγκυρη, προσωπική  καλλιτεχνική  γραφή του Παλαιολόγου Θεολόγου,  στην οποία αποτυπώνονται οι βιωματικές εμπειρίες και οι εναγώνιες αναζητήσεις του μιας ολόκληρης ζωής.
Ο χώρος που επιλέχτηκε να φιλοξενήσει τη συλλογή αυτή ως μόνιμη έκθεση και που πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις, είναι ο  χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας. Η τελετή της προσεχούς Τετάρτης - παρουσία του δωρητή, των φίλων του και όποιου συμπολίτη το επιθυμεί- σηματοδοτεί την επίσημη παράδοση και παραλαβή της δωρεάς και την εκκίνηση της διαδικασίας για την προετοιμασία του χώρου όσο και για την έκθεση των έργων, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν το προσεχές φθινόπωρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: