Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Νέες εργασίες αναβάθμισης του δικτύου αγροτικής οδοποιίας

Εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης του δικτύου αγροτικής οδοποιίας στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Βόλου, ξεκινούν το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Ανάληψη Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης». Η συνολική δαπάνη του έργου θα ανέλθει στις 171.000 ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας ενός έτους.
Το Τμήμα Οδοποιίας της Τεχνικής Υπηρεσίας έχει καταγράψει το σύνολο των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στις δημοτικές ενότητες και αφορούν αποκατάσταση αγροτικών οδών και έχει προχωρήσει στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, σε συνεργασία πάντοτε με τα τοπικά αιρετά όργανα, οι δε εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, θα γίνουν εργασίες εκσκαφής και εξυγίανσης ακατάλληλων εδαφών, διαμόρφωση χωμάτινων οδών, μόρφωση και καθαρισμός τάφρων και ερεισμάτων, κατασκευή επιχωμάτων και μικρών τεχνικών έργων, καθώς και οι σχετικές εργασίες οδοστρωσίας. Οι παραπάνω εργασίες αφορούν αποκαταστάσεις και διαμορφώσεις αγροτικών οδών, για την ομαλή βατότητα τους και σύμφωνα με τις υποδείξεις της επίβλεψης.
Να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος είναι σε ετοιμότητα, αμέσως μετά την εγκατάστασή του, να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες εργολαβίες έτους 2012 οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός του 2013 και κάλυψαν τις ανάγκες αποκατάστασης και επέκτασης της αγροτικής οδοποιίας στο σύνολό τους.
Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Φώτης Λαμπρινίδης, «η αγροτική οδοποιία αποτέλεσε ένα νέο αντικείμενο για την Τεχνική Υπηρεσία του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός των άλλων χρόνιες εκκρεμότητες και προβλήματα βατότητας του δικτύου. Τα προηγούμενα δυο χρόνια πετύχαμε, όχι απλώς την αποκατάσταση του δικτύου και την ικανοποίηση των αιτημάτων, αλλά και την υλοποίηση έργων ενίσχυσής του, όπως εκτεταμένες τσιμεντοστρώσεις και αποχετευτικά έργα. Σήμερα πλέον το αντικείμενο βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο».
   
   


Δεν υπάρχουν σχόλια: